Una suecana de dotze anys és campiona d’Espanya d’escacs per equips

La jugadora porta els colors de l'Escola d'Escacs Ribera Baixa i ara es prepara per al campionat d'Espanya individual de l'any que ve

L'entrevista a la campiona d'escacs en 'Podríem fer-ho millor'

La suecana Agnés Nuñez va guanyar el Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques sub 14, que es va celebrar al juny a Roquetas de Mar (Almeria). En la seua visita a Podríem fer-ho millor ha compartit amb nosaltres com es va endinsar en el món dels escacs i ha confessat que darrere d'una derrota hi ha un aprenentatge que li permet corregir les jugades.

Amb tan sols dotze anys, Agnés també s'ha proclamat campiona femenina infantil d'escacs de la Comunitat Valenciana i entre riures confessa que va començar a jugar fa tres anys amb son pare, qui no es deixava guanyar per la filla.

La jugadora ha revelat que no va ser difícil trobar una escola d'escacs perquè a Sueca, on viu Agnés, hi ha dos clubs. La xiqueta porta els colors de l'Escola d'Escacs Ribera Baixa i confessa que una vegada va començar, ja no va deixar les classes extraescolars i va aprendre moltes estratègies com "la defensa valenciana", encara que confessa que la seua favorita és "l'obertura italiana".

Darrere de les preparacions per als campionats, Agnés és una xiqueta que gaudeix de la convivència amb els seus companys, amb els quals aprofitava per a jugar a jocs de taula i anar a la piscina entre partita i partida durant el campionat d'Espanya. Com a recordatori, ens deixa un missatge: jugar molt bé és complicat. Per això continuarà preparant-se per al campionat d'Espanya individual de l'any vinent, perquè com és d'esperar, a Agnés li agrada guanyar després de veure tot el temps de treball que hi ha darrere.

També et pot interessar

stats