Directes
Ara en la televisió
UN BALÓ PER LA LLIBERTAT

Les espectaculars imatges de la construcció del Palau de la Música de València

El 25 d'abril del 1987 s'alçava un edifici que es convertiria en tot un referent del món de la música i una senya d'identitat de l'Albereda de València

Imatges del Palau de la Música durant el procés de construcció / Arxiu RTVV

El Palau de la Música de València es va inaugurar el 25 d’abril del 1987 i es va constituir com un dels motors musicals i culturals de la ciutat. Ens remuntem 36 anys enrere, amb aquestes imatges de la construcció, que ha cedit l'Ajuntament de València a l'arxiu de la radiotelevisió valenciana.

Dissenyat per l’arquitecte José María García de Paredes, el Palau de la Música compta amb una gran sala simfònica per a 1.781 espectadors i una sala de cambra amb 417 butaques. L’acústica del Palau és qualificada d’excepcional, referent a Europa i lloada unànimement per totes les orquestres, solistes i veus líriques hi han actuat.

És seu de l’Orquestra de València, la principal formació simfònica de la ciutat, que compleix el huitanté aniversari, i que constitueix un dels eixos principals de l’activitat musical de l’auditori.

Altres sales, com la de Lucrecia Bori, Martín i Soler i d’Exposicions, a més del magnífic vestíbul envidrat del Hall Tarongers, converteixen l’auditori en un centre cultural d’enorme vitalitat i dinamisme, replet d’activitat durant onze mesos a l’any.

El 2002, l’auditori es va ampliar amb un annex subterrani, integrat en el paisatge del llit del Túria pel projecte de l’arquitecte Eduardo de Miguel. En aquestes noves instal·lacions es troben diverses sales d’assaig: una rèplica de l’escenari de la Sala Iturbi —Sala García Navarro—, dues sales de cor i quatre d'individuals, també quatre camerinos col·lectius, així com una intensa activitat administrativa, a més d’albergar un gran arxiu i centre de documentació musical.

València

També et pot interessar