'El setmanal': fragments de la primera ràdio pública valenciana
Recull de setze programes d'El setmanal del llibre La veu interrompuda. Fragments de la primera ràdio pública valenciana, del periodista Pere Miquel Campos, publicat per la Institució Alfons el Magnànim, amb la col·laboració de l'Arxiu d'RTVV i À Punt
Escolta ací els setze programes d'El setmanal del llibre La veu interrompuda. Fragments de la primera ràdio pública valenciana, del periodista Pere Miquel Campos, publicat per la Institució Alfons el Magnànim, amb la col·laboració de l'Arxiu d'RTVV i À Punt.
Programa número 1 – 22.10.1995
El setmanal recull com a reportatge central els cent dies de govern d'Eduardo Zaplana, primer president del Partit Popular en la Generalitat.
Programa número 2 – 19.12.1993
El setmanal dedica bona part del programa a l'escriptor republicà Max Aub, que ha rebut un homenatge. El programa, a més, ofereix en exclusiva les declaracions de Santiago Carrillo, que acaba de publicar les seues memòries.
Programa número 3 – 12.12.1993
El setmanal dialoga amb el jesuïta Jon Sobrino, impulsor de la coneguda com a teologia de l'alliberament. En l'entrevista parla de la figura i l'assassinat del seu company Ignacio Ellacuría al Salvador, a mans de paramilitars.
Programa número 4 – 16.01.1994
El setmanal comparteix la satisfacció parcial que viuen els malalts de la síndrome Ardystil, l'afecció respiratòria escampada als tallers d'aerografia tèxtil que, des d'ara, és considerada malaltia professional. En l'emissió parlem també amb la nova ministra de Cultura, Carme Alborch.
Programa número 5 – 06.02.1994
El setmanal dedica la part central a la decisió presa per l'entorn de l'escriptor Joan Fuster per a ampliar la seua herència intel·lectual i potenciar-ne el coneixement. Es crema el Liceu de Barcelona i s'especula sobre les causes i de l'incendi i la rehabilitació.
Programa número 6 – 30.01.1994
El setmanal ret homenatge al director de cine Luis García Berlanga. La seua pel·lícula Todos a la cárcel s'ha demostrat premonitòria de la corrupció de les últimes dècades. L'Audiència Nacional rebutja que l'anomenada droga de l'amor, l'èxtasi, siga addictiva.
Programa número 7 – 14.11.1993
El setmanal aborda la mort de jubilats valencians, presumptament contagiats per la coneguda com a malaltia del legionari, després d'unes vacances a Benidorm i el conflicte entre l'alcalde de la ciutat, Zaplana, i les autoritats sanitàries. Alcàsser reviu, un any més tard, l'horror de la mort de tres adolescents.
Programa número 8 – 19.11.1995
El setmanal recorda els vint anys sense Franco. Conegudes personalitats valencianes, polítics, periodistes, historiadors i altres veus de la nostra societat fan memòria de la mort del dictador i parlen de quin camí creuen que s'obri per a la democràcia al nostre país.
Programa número 9 – 13.03.1994
El setmanal atén el conseller de Cultura, Joan Romero, que alerta d'una greu amenaça per a la llengua dels valencians. Moren dos artistes molt populars entre els cinèfils: l'inoblidable protagonista de Tristana, Fernando Rey, i l'actriu, cantant i política grega, Melina Mercouri.
Programa número 10 – 21.11.1993
El setmanal parla aquest diumenge de l'homofòbia, que va en augment, així com de les agressions al diferent per ideologia, entre altres motius. Alacant es converteix en la seu de l'Oficina d'Harmonització del Mercat Interior de la Unió Europea.
Programa número 11 – 26.06.1997
El setmanal informa d'un assumpte polític clau: el secretari general del PSOE, Felipe González, abandona la secretaria general del partit i provoca un terratrémol. La travessia, a partir d'ara, serà més complicada per al Partit Socialista del País Valencià.
Programa número 12 – 26.11.1995
El setmanal comparteix una notícia llargament desitjada: acaba la guerra a l'antiga Iugoslàvia. Tot i això, els 200.000 morts des que va començar la guerra han d'avergonyir Europa, no són el millor espill on podrem mirar-nos cada dia.
Programa número 13 – 03.12.1995
El setmanal informa que els afectats per la sida reben un al·licient en ser considerats malalts crònics per la sanitat pública. Parlem de dos drets constitucionals enfrontats: el de les dones a interrompre voluntàriament l'embaràs i el de consciència d'alguns metges per a no practicar la interrupció.
Programa número 14 – 08.05.1994
El setmanal aborda hui les dimissions de dues ministres socialistes. El titular d'Interior, Antoni Asunción, deixa el seu càrrec després de no haver pogut detindre l'exdirector general de la Guàrdia Civil, Luis Roldán. Vicent Albero, titular d'Agricultura, dimiteix per presumptes problemes amb les seues relacions privades amb Hisenda.
Programa número 15 – 13.02.1994
El setmanal homenatja Ricard Blasco després de la seua mort a Madrid. Fou historiador, valencianista i cineasta. Tots aquests i altres dels seus coneixements els va plasmar en la sèrie de TVE España, siglo XX, de la qual fou autor.
Programa número 16 – 29.10.1995
El setmanal es fa ressò, una vegada més, de l'anomenada Batalla de València. De manera recurrent, les polèmiques sobre el valencià, les manipulacions, els pronunciaments reaccionaris contra els acadèmics i universitaris es manifesten a tota hora, sobretot a l'àrea de la ciutat de València.