Directes
Ara en la televisió
DUEL DE VEUS
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

2020, l’any que ens ha canviat

Repassem el que ha ocorregut en aquests 12 mesos marcats per la pandèmia.

VÍDEO | 2020, l’any que ens ha canviat

Acaba un any que mai hauríem imaginat que anava a canviar-nos la vida com ho ha fet. El 2020 té nom de virus, la Covid-19, un coronavirus invisible que ens ha colpejat molt fort i ens ha demostrat que som més vulnerables del que pensàvem. Ha causat desenes de milers de morts al nostre país i centenars de milers arreu del món. Tots volem deixar arrere el 2020, convençuts que serà el principi de la fi de la pandèmia. Però també és moment de mirar arrere i recordar com va començar tot. Quina va ser la primera notícia del 2020, que res tenia a veure amb el coronavirus; com vam rebre les notícies dels primers contagis; com hem viscut els canvis socials als quals ens ha obligat aquesta situació excepcional: cancel·lacions de festes i esdeveniments; estat d’alarma i confinament, les mascaretes...

Repassem en un programa especial el que ha ocorregut en aquests 12 mesos marcats per la pandèmia, però en els que també hem hagut de fer front a terribles temporals a casa nostra, sentències històriques contra la corrupció o al fracàs d’una moció de censura contra el govern espanyol; a unes eleccions transcendentals als Estats Units, a episodis de violència racista que van encendre els carrers de moltes ciutats nord-americanes, a l’aprovació del paquet més gran d’ajudes de la història de la Unió Europea i l’agònica negociació de les relacions post-Brexit.

La voràgine dels fets ocorreguts al llarg de 365 dies requereix aquella mirada amb perspectiva que només ens pot donar el temps, i les veus d’experts com psicòlegs, científics, educadors, però també de ciutadans que han vist de prop la mort i ens conten com afronten el 2021.

Mira el programa sencer ací.