Directes
Ara en la televisió
DEL TWIST AL CLIC
Ara en la ràdio
TERRITORI SONOR (reemissió)

Aterra a Manises el quart avió amb 65 tones de material per als sanitaris valencians

Es tracta d'un aparell de càrrega rus amb més de 200.000 equips de protecció EPI i 500.000 mascaretes quirúrgiques.

Els operaris estan ja descarregant les 65 tones de material sanitari que acaben d'arribar a Manises

Ja ha arribat a l'aeroport de Manises l'avió de càrrega rus procedent de la Xina amb 65 tones de material sanitari, entre elles més 500.000 màscares quirúrgiques i més de 200.000 equips de protecció individual que necessiten urgentment els sanitaris valencians.

La Generalitat ha contractat aquest Antonov A124 de les línies aèries russes Volga-Dnepr des de Shenzhen i ha arribat a València després de fer escala a Moscou. Com ha avançat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en la roda de premsa d'aquest dilluns per a actualitzar les dades del coronavirus, aquesta setmana s'espera l'arribada de diversos vols més.

L'avió de càrrega rus porta 506.800 mascaretes, 994.450 guants, 216.860 equips de protecció individual i 60.000 ulleres de protecció.

Aquest és el carguer rus que acaba d'arribar procedent de la Xina amb 65 tones de material sanitari.

Tercer enviament de material sanitari

Aquest seria el tercer enviament de material sanitari, després dels dos avion que van aterrar a Saragossa dimarts passat, i el que va arribar aquest dimarts, comprat pel govern de la Comunitat Valenciana.

El president Ximo Puig va anunciar aquest diumenge que la Generalitat està intentant tindre "el màxim estoc possible" de màscares per a garantir que la ciutadania hi puga accedir.

La importància de la producció pròpia

A més, d'intentar aconseguir el màxim possible de subministraments comprats a l'estranger, el govern valencià està intentant també començar "una línia de producció pròpia que està funcionant de manera extraordinària".

Segons ha assenyalat el cap del Consell, hi ha nombroses empreses del sector tèxtil, a les quals ha agraït l'esforç de readaptació, i això fa possible tenir un clúster de producció sanitària a mitjà i llarg termini.

"Una de les lliçons que hem aprés d'aquesta pandèmia és que hem de tenir alguns productes sanitaris i d'altres tipus amb producció pròpia", ha agregat.

Segons Puig, el Consell s'ha gastat fins al moment uns 300 milions d'euros en la lluita contra la crisi del coronavirus i desconeix encara quina serà la inversió final.

També et pot interessar