La britànica, la sud-africana i la brasilera, les variants més importants del coronavirus a Espanya

El Ministeri de Sanitat també ha posat el focus en quatre més que “estan suscitant un interés creixent”.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències, Fernando Simón, aquest dilluns
El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències, Fernando Simón, aquest dilluns / Juanjo Martín (EFE)

Les variants del coronavirus han centrat la roda de premsa d’aquest dilluns de Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències. Després de valorar la situació epidemiològica a Espanya, amb “dades que mostren una tendència descendent clara, però sense abaixar la guàrdia més del compte”, Simón ha explicat que tres variants són les principals en aquests moments: la B.1.1.7 (britànica), la B.1.351 (sud-africana) i la P.1 (brasilera).

A més, Simón també ha posat el focus en altres quatre variants que “estan suscitant un interés creixent”, com són la danesa, la californiana, la de Bristol (Regne Unit) i la de Rio de Janeiro (Brasil). Així consta, ha expressat Simón, en l’última actualització de l’“Informe sobre la situació epidemiològica de la variant B.1.1.7 de SARS-CoV-2 i altres variants d’interés”. En aquest informe, a més, es desvela que s’han detectat 11 casos de la variant P.2 (Rio de Janeiro) a Espanya.

També s’ha detectat altre cas de la variant B.1.525 (Dinamarca) que, assenyala el document, va ser seqüenciat en gener de 2021, mentre que eleva els de la B.1.1.7 (la britànica) a 898.

La variant britànica evoluciona de forma més “lenta” de l’esperada

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències també ha precisat que la variant britànica està evolucionant, però, això sí, de forma més “lenta” de l’esperada. Quant a per què està passant açò, Simón ha assenyalat que “estem en plena fase de descens” i que la transmissió a Espanya està molt controlada després de l’increment just després de Cap d’Any gràcies a les mesures implementades per les comunitats autònomes.

“L’evolució era d’un increment d’1,5 i dues vegades a la setmana, però està sent lent i és una bona notícia, encara que no es pot descartar una possible infraestimació”, ha manifestat. Malgrat això, la variant britànica està “cada vegada més estesa”, cosa que farà que es replantege si “té sentit fer una recerca específica” en el futur, segons Simón.

També et pot interessar

stats