La Generalitat presenta a les regions mediterrànies el projecte de detecció del coronavirus a través d’aigües residuals

Transició Ecològica ha compartit dades de la investigació amb representants de França, Itàlia, Grècia i el Marroc.

Recollida d'aigües residuals a València
Recollida d'aigües residuals a València / À Punt NTC

La Conselleria de Transició Ecològica ha convocat una reunió del Comité de les Regions Mediterrànies, on ha compartit els detalls del projecte, impulsat juntament amb tres de les universitats públiques valencianes, per a detectar el coronavirus a través de les aigües residuals.

L'objectiu és crear una xarxa conjunta d'investigació amb la finalitat de compartir dades i detectar la presència del virus en les aigües residuals dels països mediterranis. En concret, el projecte s’encarrega de monitorar la presència del coronavirus i correlacionar la quantitat de material genètic en l'aigua sense depurar amb la incidència de la malaltia.

En la trobada han participat representants de França, Itàlia, Grècia I el Marroc, entre altres, i de les universitats valencianes que participen en el projecte, com són la Universitat Jaume I, la Universitat Miguel Hernández i la Universitat de València.

La secretària autonòmica de Transició Ecològica, Paula Tuzón, ha incidit que la dotació d'un mètode conjunt entre països no sols permetrà dissenyar mapes estadístics i complementaris a les proves PCR i els tests de seroprevalença, sinó que a més “servirà d'experiència per a avaluar els resultats de l'anàlisi d'aigües residuals com a model de control epidemiològic de manera integral i global".

També et pot interessar

stats