Homenatge a les més de 1.600 víctimes valencianes de la pandèmia

L 'acte tindrà lloc a l'Umbracle i es podrà seguir en directe per la televisió d'À Punt a partir de les 12 del migdia

Acte en record de les víctimes organitzat per l'Ajuntament de València
Acte en record de les víctimes organitzat per l'Ajuntament de València / Ajuntament de València

La Generalitat retrà aquest dijous un homenatge a les víctimes de la pandèmia de coronavirus a la Comunitat Valenciana amb un acte que se celebrarà a l'Umbracle de la Ciutat de les Arts i les Ciències el 8 d'octubre, la vespra del Dia de la Comunitat Valenciana. L'homenatge, que s'emet en directe per la televisió i la ràdio d'À Punt a partir de les 12 del migdia, serà un acte "molt simbòlic" que vol ser un record i un senyal de respecte a les més de 1.650 persones que han mort des de març fins ara, víctimes de la Covid-19 i a les seues famílies.

El programa de l’acte institucional començarà amb un minut de silenci com a senyal de dol i respecte als valencians i valencianes que han mort des de l’inici de la pandèmia. L'assistència serà reduïda, al voltant de cent persones, a causa de les mesures de seguretat de distància i aforament pel coronavirus, i està previst que hi participen representants de les famílies de les víctimes i de la societat civil de tot el territori valencià. La música tinga també tindrà el seu protagonisme.

Els espectadors d’À Punt també podran seguir per la televisió pública valenciana la inauguració de l’escultura commemorativa de l’artista alcoiana Rosana Antolí. A continuació hi intervindran el periodista Lluís Motes, familiar d’una víctima de la pandèmia, i Esperanza Merino, cap de la Unitat de Malalties Infeccioses de l’Hospital General d’Alacant. En la ràdio, el programa El dia À Punt, que presenta Òscar Martínez, també oferirà l'acte en directe amb connexions en directe amb Elena Tamarit des de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

En l’acte institucional, que comentarà el periodista i presentador d’À Punt Àlex Sanjaime, s’estrenarà la peça musical In memoriam, del compositor valencià Bernardo Adam Ferrero, i conclourà amb una ofrena floral al peu de l’escultura.

Els fonaments de l'escultura contenen terra de les 33 comarques

L'escultura d'Antolí, En rècord de la terra, té als fonaments terra de les 33 comarques valencianes. A partir de l'origen etimològic de la paraula recordar que és "tornar a passar pel cor", l'escultura evoca les persones que ens han deixat.

L'autora de l'escultura ha exposat els seus treballs a museus nacionals i internacionals com la Tate Modern (Londres), la Fundació Joan Miró o el Centre Pompidou de Màlaga. A més, l'artista alcoiana ha rebut nombrosos guardons, entre ells el de la Reial Societat Britànica d'Escultors, el Nacional de Videoart del BBVA o l'Internacional d'Artista Emergent de Dubai.

També et pot interessar

stats