Directes
Ara en la televisió
CIUTATS DESAPAREGUDES
Ara en la ràdio
UNA HABITACIÓ PRÒPIA T2 (reemissió)

Illa: “No hi haurà llista pública dels que rebutgen vacunar-se”

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha garantit que es farà amb totes les garanties de privacitat.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant una entrevista / Alberto Estévez (EFE)

El ministre de Sanitat Salvador Illa ha assegurat aquest dijous que “no hi haurà una llista pública” de persones que rebutgen vacunar-se contra el coronavirus. Malgrat això, ha defensat la necessitat de saber a qui se’ls ha oferit rebre el fàrmac i han declinat. Això sí, Illa ha precisat que es farà amb “totes les garanties de la llei de protecció de dades”.

L’estratègia de vacunació contra el coronavirus aprovada el passat 2 de desembre i actualitzada el dia 18 contempla la creació d’un registre específic de vacunació que recollirà, entre altres coses, la identificació de la persona vacunada, però també la que refuse fer-ho.

Segons el document, és important registrar els casos que rebutgen immunitzar-se per a determinar “les possibles raons de reticència” en els diferents grups de població. “Hem de poder comprovar, a mesura que vaja evolucionant el procés de vacunació, que no hi ha ningú, siga ciutadà espanyol o resident en el nostre país, a qui no se li haja oferit la possibilitat de vacunar-se”, ha afegit.

La campanya de vacunació arrancarà a Espanya el pròxim diumenge, amb aproximadament 4,5 milions de dosi que aniran arribant durant les pròximes dotze setmanes i que estaran repartides en 350.000 unitats setmanals, ha recordat Illa. Les primeres arribaran el pròxim dissabte a Guadalajara (Castella-La Manxa), on la farmacèutica té un magatzem.

Illa també ha insistit que el procés de vacunació serà gradual i que no “dependrà de butxaques, poder adquisitiu o estatus social”, sinó del que diguen “els experts”. Quant a si hi haurà una cartilla de vacunació, el ministre ha avançat que encara no està decidit.

Salvador Illa ha conclòs que vacunar-se és “un acte de solidaritat”, i que “la via no és la d’obligar, amenaçar, penalitzar, sinó la d’explicar, persuadir, convéncer, ser transparent, tenir un programa de farmacovigilància molt estricte”.

També et pot interessar