Directes
Ara en la televisió
VALÈNCIA ÉS MÚSICA

L'OMS desaconsella l'ús de l'antiviral remdesivir

No s'han trobat evidències que cause millores als pacients després de provar-se durant els últims mesos.

Dosis del fàrmac Remdesivir que ha deixat de recomanar l'OMS.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha desaconsellat l'ús de l'antiviral remdesivir en pacients hospitalitzats amb Covid-19, un dels principals tractaments contra la malaltia amb els quals s'ha experimentat enguany, ja que no s’han trobat evidències que faça millorar en els malalts.

Un grup internacional d'experts de l'OMS ha conclòs que no hi ha proves que el fàrmac, produït per la farmacèutica nord-americana Gilead i que anteriorment es va usar en malalts d'ebola, reduïsca la mortalitat en els casos més greus de Covid-19 o disminuïsca la necessitat de ventilació.

Els resultats, publicats en el British Medical Journal de l'Associació Mèdica Britànica, s'han obtingut després d'analitzar dades de quatre assajos amb 7.000 pacients hospitalitzats amb coronavirus. El fàrmac “no té efectes significatius en la mortalitat o en altres importants indicadors en els pacients, com ara la necessitat de ventilació mecànica o el temps de millora clínica”, remarquen els experts en l'informe.

Els resultats, segons els mateixos experts, no indiquen que el remdesivir no tinga uns certs efectes positius per als pacients, però desaconsellen el seu ús per l'alt cost i els possibles danys a la salut posteriors d'un fàrmac que ha de subministrar-se per via intravenosa.

També han matisat que secunden que els assajos clínics amb aquest fàrmac, alguns dels quals secundats amb suport de l'OMS, continuen en grups específics de pacients per a seguir acumulant proves sobre els seus efectes.

L'OMS recomana des de fa mesos especialment l'ús de dexametasona, un corticoesteroide molt assequible en el mercat internacional, per al tractament de casos greus de Covid-19, ja que ha sigut el que ha oferit millors resultats fins hui.

El remdesivir és un dels fàrmacs que vab promocionar Donald Trump o el president brasiler Jair Bolsonaro. De fet, l'encara president dels Estats Units, assegurà que el fàrmac solucionaria la situació i va encomanar la compra a Gilead de tota la producció mundial del producte, en els mesos d'estiu.

També et pot interessar