Directes
Ara en la televisió
GRADA 20:30
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Nous estudis avalen la seguretat i eficàcia de les vacunes d’AstraZeneca i Pfizer

La Universitat d’Oxford publica resultats dels últims assajos i els Estats Units avancen que podrien començar a vacunar amb Pzifer i BioNTech.

Personal mèdic espera per administrar la vacuna Pfizer / BioNTech COVID-19 en un centre de vacunació, el primer dia del programa de vacunació més gran de la història britànica, a Cardiff, Gal·les / Justin Tallis (Reuters).

El mateix dia en què veiem les imatges de les primeres vacunacions al Regne Unit, amb l’administració entre la població de la vacuna desenvolupada conjuntament per les farmacèutiques Pfizer i BioNTech, nous estudis han avalat la seguretat i l’eficàcia de les primeres vacunes, les que estan més avançades per a la seua comercialització.

La vacuna desenvolupada per la universitat anglesa d'Oxford amb la farmacèutica AstraZeneca té uns nivells de seguretat acceptables i és eficaç, segons els resultats preliminars de la fase 3 de les proves clíniques publicats aquest dimarts en la revista The Lancet.

Els experts han publicat per primera vegada les conclusions de les seues proves clíniques, que indiquen una absència d'hospitalitzacions o de "malaltia severa" en els individus del grup vacunats.

Aquests resultats procedeixen de l'anàlisi d'un grup de la fase 3 efectuat al Regne Unit i el Brasil amb 11.636 subjectes, al qual s'afigen "dades de seguretat" d'un total de 23.745 individus testats en quatre proves desenvolupades al Regne Unit, el Brasil i Sud-àfrica.

Així, quan s'administra mitja dosi seguida d'una dosi completa, el nivell d'eficàcia de la vacuna ascendeix al 90% i descendeix al 62% quan els voluntaris reben dues dosis senceres del preparat.

Entre les 23.745 persones immunitzades, només tres en un període mitjà de 3,4 mesos va experimentar "efectes adversos seriosos" que podrien ser atribuïts a la vacuna, encara que tots s'han recuperat o estan recuperant-se i continuen participant en les proves clíniques, han explicat els experts d'Oxford en un comunicat.

Els Estats Units vol vacunar vint milions de persones abans de Cap d’Any

D’altra banda, l'Agència d'Aliments i Medicaments dels Estats Units ha confirmat la seguretat i eficàcia de la vacuna de Pfizer i BioNTech en una primera anàlisi prèvia a la seua autorització.

El report assenyala que la vacuna que necessita dues dosis garanteix "la reducció de risc de Covid-19 confirmat almenys set dies després de la segona dosi" i "una reducció del risc de Covid-19 confirmat greu en qualsevol moment després de la primera dosi".

Aquest dijous, un organisme independent científic revisarà els resultats, i en cas de concordar, obriria la possibilitat a començar la distribució aquest cap de setmana.

Els càlculs de les autoritats dels Estats Units apunten al fet que abans de cap d'any podrien vacunar-se vint milions de persones al país.

També et pot interessar