Directes
Ara en la televisió
LA VIA VERDA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Els països europeus estudien prolongar les restriccions fins a març per a protegir-se de les noves variants

El Regne Unit blinda la frontera i exigirà dues PCR més als viatgers durant la quarantena.

Una sanitària amb EPI en un hospital de Lisboa, a Portugal / Pedro Nunes (Reuters)

Europa comença a recaptar els fruits de les mesures restrictives, la qual cosa ha animat alguns governs a estudiar la possibilitat de prolongar-les fins a març. Una idea que impulsa també l'aspiració de protegir-se contra les noves variants del coronavirus que es propaguen pel continent.

Alemanya estudia ampliar les restriccions un mes

És el cas d'Alemanya. Tot i el descens continuat de contagis des de fa quinze dies, el govern d'Angela Merkel elevarà als líders regionals una proposta per a prorrogar les restriccions vigents des de novembre, segons avancen diversos mitjans alemanys. Per contra, es plantejaria la tornada presencials a les aules.

El Tirol, confinat per un brot de la variant sud-africana

Preocupa a Berlín l'evolució de les noves variants a la veïna Àustria, que ha hagut de restringir la mobilitat al Tirol després de registrar el brot més gran conegut fins a ara a la Unió Europea de la mutació sud-africana del coronavirus. L'executiu austríac desaconsella els viatges a la regió i només permetrà l’eixida amb un test negatiu de Covid-19.

Dues PCR més per a qui visite el Regne Unit

El govern de Boris Johnson vol blindar el Regne Unit contra les noves variants, endurint els controls a les fronteres. A partir de dilluns, els viatgers que entren al país hauran de fer-se dos PCR, en el segon i huité dia dels deu que han de passar de quarantena obligatòria, i que hauran de pagar de la seua butxaca. Cal recordar que per a entrar a l'arxipèlag ja és necessari presentar una prova negativa realitzada 72 hores abans del viatge.

Portugal amplia a l'1 de març el control de frontera amb Espanya

També Portugal es planteja prolongar un mes les restriccions, després d'haver aconseguit una lleugera baixada de la pressió assistencial els últims dies, baixant dels 130.000 casos actius en un país de deu milions de persones. L'estat lusità, un dels territoris més castigats en la tercera onada a Europa, mantindrà els controls en la frontera amb Espanya fins a almenys l'1 de març.

França vol injectar 3,5 milions de vacunes fins a març

La situació sembla més favorable a França, on la pandèmia es manté estable i allunya l'amenaça d'un nou confinament de la població. El govern d'Emmanuel Macron veu amb optimisme l'acceleració del ritme de vacunació que ha permés l'arribada de les noves dosis, i ja presumeix d'haver superat Alemanya, Espanya i Itàlia en l'administració de la primera dosi. El Ministeri de Sanitat francés estima que entre 3,5 i 4 milions de ciutadans l'hauran rebuda abans que acabe el mes. A Espanya, de moment, s'han inoculat 2,1 milions de dosis.

Itàlia inocularà 10 milions de dosis al mes des d'abril

Itàlia, que ja ha vacunat completament el país amb dues dosis vora 1,2 milions de ciutadans, vol agilitzar el ritme després de Setmana Santa, a l'abril, i iniciar un cicle de 10 milions de vacunes al mes.

També et pot interessar