El personal sanitari que ha lluitat contra la pandèmia, premi Princesa d’Astúries de la Concòrdia
El sindicat Satse confia que, a més del reconeixement social, el guardó vaja acompanyat de més inversió sanitària.
El jurat dels Premis Princesa d’Astúries he decidit atorgar el guardó de la Concòrdia al personal sanitari espanyol que treballa en primera línia contra la pandèmia de la Covid-19. Aquest reconeixement està dirigit als professionals de la medicina, la infermeria, els auxiliars i la resta del personal sanitari que han atés directament els pacients contagiats i han lluitat contra el virus.
“Amb un esperit de sacrifici personal excel·lent en favor de la salut pública i del benestar del conjunt de la societat, ja s’han convertit en un símbol de la lluita contra la major pandèmia global que ha assolat la humanitat en l’últim segle”, assegura el jurat.
Aquest reconeixement l'han rebut amb “una gran alegria” els professionals de la infermeria, com ha admés Mari Luz Gascó, secretària general autonòmica del sindicat d’infermeria Satse a la Comunitat Valenciana, davant dels micròfons d’À Punt. Gascó afirma que el Premi Princesa d’Astúries suposa el reconeixement del treball dels professionals de la infermeria, un col·lectiu especialment castigat durant la crisi econòmica.
Més inversió per a l’atenció sanitària
“Vam conservar el lloc de treball, però vam viure retallades econòmiques i personals i, malgrat aquesta situació, van demostrar la seua professionalitat, com l’ha demostrada ara amb la pandèmia”, recordava la responsable autonòmica del Satse. Així mateix, Mari Luz Gascó confia que la pandèmia servisca perquè els dirigents polítics admeten que cal invertir en la sanitat pública i, sobretot, dotar de suficient personal d’infermeria els centres sanitaris, ja que la ràtio d’aquests professionals per habitants està per davall de la xifra recomanada.
El Premi de la Concòrdia, que l’any passat va recaure en la ciutat polonesa de Gdańsk, és el primer dels huit que s’han donat a conéixer el 2020. Els premiats s’han fet públics amb retard, per la crisi de la Covid-19, i han obligat els jurats a reunir-se per primera vegada en la història de manera telemàtica per a afrontar les deliberacions.