Els primers 30 efectius de l'UME comencen a col·laborar en el rastreig de casos de coronavirus

Operen des de la base militar de Bétera i la seua missió és identificar contactes estrets mitjançant la realització d'enquestes.

Efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME)
Efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) / Efe

Els primers 30 efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) que col·laboren amb Salut Pública en les tasques de rastreig d'infeccions per coronavirus a la Comunitat Valenciana comencen a operar hui des de la base militar de Bétera. A aquesta primera unitat de vigilància epidemiològica aniran sumant-se la resta, en grups de 30, fins a arribar, previsiblement a la fi de setembre, als 150 sol·licitats per a la Comunitat Valenciana.

Aquests efectius se sumen a la llista de més de mil de què ja disposa la sanitat valenciana i es mantindran operatius el temps necessari. Segons va explicar a Les notícies del matí la secretària autonòmica de Salut Pública i Sistema Sanitari, Isaura Navarro, "en cas que fora necessari, la Generalitat demanaria més efectius", ja que hi ha comunitats que no han sol·licitat els 2.000 que ha posat el govern a disposició de les autonomies.

Les principals funcions seran la identificació i el control de contactes estrets d'infeccions confirmades per coronavirus. Isaura Navarro ha indicat que els rastrejadors militars ajudaran el personal de Salut Pública per a recaptar la informació, "ja que costa molt de temps de conversa saber si hi ha hagut un contacte estret o no i com més mans d'ajuda millor, perquè la traçabilitat dels casos és fonamental per a frenar un brot".

També et pot interessar

stats