El Regne Unit, Irlanda i Noruega obliguen a passar una quarentena a qui arribe d’Espanya

França recomana no viatjar a Catalunya i Bèlgica prohibeix visitar Osca i Lleida.

Aeroport de Heathrow
Aeroport de Heathrow / Imatge d'arxiu

La situació a Espanya, el país on està registrant-se el nombre més gran de contagiats diaris de Covid-19, comença a preocupar i molt a l'estranger. Si divendres França recomanava "vivament" no viatjar a Catalunya a causa "dels indicis de degradació de la situació sanitària", aquest dissabte ha sigut Bèlgica el país que ha prohibit desplaçar-se a Osca i Lleida.

A més, demana augmentar la vigilància a l'hora de moure's per la resta d'Aragó, Catalunya, el País Basc, Navarra, La Rioja i Extremadura, tot i que no prohibeix els desplaçaments a aquests territoris.

Les persones que arriben al país procedents d'Osca i Lleida hauran de sotmetre's a una quarantena de 14 dies i un test de coronavirus, mentre que en el cas de les procedents de la resta de territoris espanyols, Bèlgica no obliga, però recomana també aïllar-se durant dues setmanes i sotmetre's a una prova de detecció del virus.

No és l'únic país que aplica mesures de quarantena per a controlar la propagació del virus. Noruega ja ho està fent, amb un confinament de deu dies per a totes les persones que arriben al país procedents d'Espanya, siguen de la nacionalitat que siguen.

Irlanda, que rep vora mig milió d'espanyols a l'any, bona part d'ells estudiants d'anglés a l'estiu, també manté per als espanyols una quarantena de catorze dies.

El Regne Unit havia eliminat la quarantena per a les arribades des d'Espanya el passat dia 4, però aquest dissabte ha decidit reintroduir-la, una circumstància que podria afectar també la població britànica que estiueja ací, que es podria veure obligada a aïllar-se catorze dies al seu retorn des d'Espanya.

França s'ha posat més estricta amb països amb els quals té una estreta relació però que no són comunitaris i ha decidit tancar la frontera amb els Estats Units, Israel, el Brasil, Algèria i Turquia.

Més enllà d'Europa, Amèrica continua sent l'epicentre d'una pandèmia que registra més de quinze milions d'infectats a tot el món. Al cap de la llista està els Estats Units, que gestiona la situació amb polèmica. Aquest diumenge, la portaveu de la Casa Blanca, Kayleigh McEnan, ha dit que encara que la xicalla siga transmissora de la Covid-19, hauran de tornar a l'escola quan comence el curs de forma totalment presencial.

També et pot interessar

stats