Repunten les morts diàries a Espanya fins a 185 i es doblen els nous positius amb 867

La pandèmia deixa ja 25.613 víctimes mortals i 219.329 persones diagnosticades amb el virus.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón
El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón / Arxiu

Les víctimes mortals diagnosticades amb coronavirus a Espanya augmenten lleugerament fins a arribar a 185 en les últimes 24 hores, després de dos dies seguits en què se’n registraren 164, la xifra més baixa des de mitjan març. Des que començà la pandèmia, han perdut la vida 25.613 persones, amb un increment del 0,7% respecte de dilluns.

També pugen significativament els casos de coronavirus amb 867 nous positius confirmats amb proves PCR. En són 511 més que el dia anterior, quan se’n comptabilitzaren 356, cosa que representa un considerable augment del 143% en la xifra diària de contagis. En total hi ha 219.329 persones amb el virus a tot l’Estat, un 0,6% més que dilluns.

La incidència mitjana a Espanya de casos per 100.000 habitants en els últims 14 dies és de 47,24 casos. A la Comunitat Valenciana és molt inferior amb 14,99 casos per cada 100.000 habitants. La millor dada la té Múrcia, amb només 3,41 casos.

A més, en les últimes 24 hores han rebut l'alta 2.143 infectats amb coronavirus. D'aquesta manera, són ja 123.486 les persones que s'han curat, més de la meitat (56,3%) dels malalts.

A hores d’ara, als hospitals espanyols hi ha 119.609 malalts per coronavirus, 720 més des de dilluns. Els ingressats a les unitats de cures intensives (UCI) s’han incrementat en 37 persones i ara hi ha un total d’11.031 pacients a les UCI.

Dels nous contagis, n’hi ha 69 a la Comunitat Valenciana, que en comptabilitza un total de 10.500, amb 1.289 víctimes mortals (10 en les últimes 24 hores). Des de l’inici de la pandèmia, s’han curat 7.655 persones.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha destacat que les de hui són bones dades, però ha fet una crida a "tindre molta cura perquè no hi haja els temuts rebrots".

Vora 44.000 sanitaris infectats

El Ministeri de Sanitat ha informat aquest dimarts que 43.956 professionals sanitaris s'han infectat pel virus, la qual cosa suposa 631 més que dilluns. En aquest sentit, Simón ha assenyalat que la incidència més gran es dona a les comunitats autònomes de Madrid i Barcelona. Així, l'11% dels contagis per Covid-19 entre sanitaris s'ha produït en dos hospitals de Madrid i Barcelona.

Així mateix, ha recordat que els professionals que s'han contagiat per la Covid-19 tenen una simptomatologia menor que la de la població general i una inferior taxa d'hospitalització, que se situa en l'11% en comparació amb el 46% de la resta de la població afectada per la Covid-19. La letalitat pel nou coronavirus és menor també entre el personal sanitari, 0,1% enfront del 7,8%.

Objectiu: la detecció precoç

D'altra banda, dins de l'objectiu del Ministeri de Sanitat de la detecció precoç, Simón ha assenyalat que es vol detectar "precoçment amb PCR entre 24 i 48 hores" i per a això, ha dit que es necessita "reforçar l'atenció primària".

De totes maneres, l'epidemiòleg ha puntualitzat que si es pretén passar a una fase en la qual es controle la transmissió, no s'ha de basar en test, sinó que "cal tallar la cadena de transmissió amb mesures com mantindre la distància i extremar la higiene". Simón ha insistit que no es pot basar l'estratègia en la consecució ràpida de la vacuna, sinó que cal aprofitar les mesures de seguretat personals que es tenen a l'abast.

Desescalada

El doctor Simón ha avançat que les comunitats estan preparant propostes sòlides per a la desescalada i que només han rebut una de les Canàries i una altra de les Balears per a la desescalada en alguna de les seues illes.

Finalment, respecte a l'obertura de les piscines, ha indicat que "hem de ser prudents".

També et pot interessar

stats