Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
El contingut ja no està disponible per veure.

Simulacre de la primera selectivitat en temps de coronavirus

11 min.

Vora 24.000 alumnes es presentaran enguany a les proves d'accés a la universitat, les primeres en temps de coronavirus. Les conselleries d'Interior i Justícia i la d'Universitats, Ciència i Societat Digital, han treballat en un protocol que garantisca la seguretat de l’estudiantat en la realització de les proves. Aquest dimarts s’ha organitzat un simulacre per a ultimar detalls i detectar qualsevol aspecte que es puga millorar.

“Es tracta d’un desplegament sense precedents, perquè l’alumnat puga fer els exercicis tranquil·lament i es puguen centrar en els exàmens”, ha assenyalat la consellera d’Universitats, Carolina Pascual, en una entrevista en Les notícies del matí . Enguany, la selectivitat es farà als instituts, per la qual cosa és a aquests centres on es fa el simulacre. L’objectiu és comprovar el funcionament del sistema informàtic i que tots els documents es descarreguen de manera correcta.

Altres aspectes que s’han de revisar són les entrades i eixides de l’estudiantat, la distribució a les aules, així com altres mesures de seguretat. L’alumnat haurà de portar, a més el DNI i la targeta SIP, mascareta, malgrat que, com ha indicat la consellera, podran llevar-se-la durant la realització de les proves. A més, hauran d’estar 45 minuts abans del començament dels exàmens. Tot el personal portarà diferents targetes identificatives de colors, perquè siga més fàcil distingir els diferents perfils que hi treballen.

24.000 alumnes per a un pròxim curs majoritàriament presencial

La gran majoria dels alumnes que s'hi presenten, 22.500 han fet batxillerat i 1.500 han cursat cicles formatius; en total 24.000 estudiants, un 18 per cent més que l'any passat. Les proves de la PAU se celebraran a València, Alacant i Castelló entre el 7 i 9 de juliol en primera convocatòria. Tot per a aconseguir el millor resultat possible que els permeta obtindre la nota necessària per a estudiar la carrera desitjada.

En l’horitzó ja està el pròxim curs, que segons ha indicat Carolina Pascual, serà “majoritàriament presencial”, sempre que es puguen garantir totes les condicions de seguretat. Es reservarà una part en línia per a les modalitats que no puguen mantindre les condicions necessàries.

Contingut no disponible

Vides en estat d'alarma

Més

Continguts