El Sindicat Mèdic denuncia Sanitat Universal per limitar l'exercici de vaga dels MIR
Entén que cap dels residents que se sume a la vaga podrà ser objecte de cap actuació per part de l'empresa.
El Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM CV) ha presentat una denúncia penal contra la Conselleria de Sanitat Universal per la presumpta comissió del delicte penat de l'article 315 del Codi Penal, que estableix sancions a qui, mitjançant engany o abús, impedisca o limite l'exercici de la llibertat sindical o del dret de vaga.
Així ho exposa el sindicat, que afirma que ha complit el requisit de preavisar de la vaga dels MIR amb deu dies d'antelació, ja que va el 10 de juliol va presentar una comunicació a la Conselleria de Sanitat Universal, que al seu torn va remetre la convocatòria a la Direcció General de Treball.
El CESM afirma que hi ha un registre administratiu únic, per la qual cosa no cal presentar dues notificacions iguals per al mateix ens administratiu, i que en aquest cas la Generalitat és tant empresa com autoritat laboral, per la qual cosa formalment es va comunicar "dins del termini i en la forma escaient, sense que s’haja qualificat en cap moment d'il·legal la vaga".
Assegura que en cap moment ha rebut cap notificació de Sanitat Universal ni de l'autoritat laboral en el sentit de "considerar irregular, il·legal, o amb defecte de forma la convocatòria" de vaga, la qual cosa genera una "indefensió" al sindicat, ja que "no pot recórrer contra una suposada irregularitat".
Així, el CESM entén que cap dels MIR que seguisca la vaga "podrà ser objecte de cap actuació per part de l'empresa, perquè la responsabilitat, si existira, recauria" en el sindicat convocant, i reafirma que no veuen "cap responsabilitat en els passos seguits".