Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
TERRITORI SONOR (reemissió)
Lliga Endesa: València Bàsket-Spar Girona

Els sindicats, les AMPA, i el col·lectiu d'infermeria demanen que s'incorpore personal d'infermeria als centres educatius

El personal docent del centre assumirà la coordinació contra la Covid durant el present curs escolar.

Personal docent a una aula escolar / À Punt NTC

Aquest dilluns comença el curs escolar sense servei d'infermeria a les escoles. Així les coses, serà el personal docent del centre el que assumirà la coordinació contra la Covid. Els sindicats, les AMPA i el col·lectiu d'infermeria s’han posicionat en contra d'aquesta decisió.

La Conselleria d'Educació estableix que hi ha d’haver una persona de contacte de Salut Pública assignada a cada centre, i una responsable Covid que siga personal docent del centre. El Col·legi d'Infermeria de la Comunitat Valenciana considera que aquesta és una mesura "irresponsable" i demana que s'implante el servei d'infermeria escolar en tots els centres.

Per la seua banda, el sindicat de professorat STEPV considera que és una tasca que no correspon al personal docent, i que comporta assumir una responsabilitat que, segons diuen, no els pertoca.

Des del sindicat d'ensenyament concertat FSIE Comunitat Valenciana, han expressat que aquest curs el personal educatiu estarà centrat a implantar les mesures de seguretat que comporta la nova normalitat i que no poden assumir "una nova responsabilitat que, a més, implica una atenció especial". Per això, el FSIE ha sol·licitat al govern que assigne personal sanitari als centres educatius per a detectar, controlar i vigilar qualsevol brot o incidència relativa a la Covid-19.

Implantar aquesta proposta de sindicats i personal d'infermeria requereix 2.000 infermers i infermeres que donarien servei a tots els centres públics del territori valencià. La portaveu de l'Associació Científica Espanyola d'Infermeria i Salut Escolar (Aceese), Silvia Chamorro, ha explicat en À punt que el personal requerit podria eixir dels 2.300 professionals que ara mateix tenen contractes temporals, i que el servei tindria un cost de vora 60 milions d'euros anuals.

Les associacions de mares i pares també en defenen la implantació, però consideren que econòmicament és difícil d'assumir. "És una inversió molt important que no es pot fer en quatre dies, però s'ha de treballar per a aconseguir-ho", ha explicat el president de la Federació d'Associacions de Pares i Mares de Castelló Penyagolosa, Josep Albiol.

També et pot interessar