Unides Podem proposa un pla d'atenció psicològica post-Covid-19 i reforçar l'assistència a sanitaris
La coalició planteja modificar l'Estratègia Autonòmica de Salut Mental amb un enfocament "més psicosocial, menys medicalitzat".
La portaveu de Sanitat del grup parlamentari Unides Podem, Irene Gómez, ha presentat en les Corts dues proposicions no de llei perquè la Generalitat implemente una estratègia valenciana d'atenció psicològica post-Covid-19. Aquestes mesures estan dirigides a la població en general i busquen reforçar els equips de salut mental per a l'atenció dels professionals sanitaris.
Gómez ha exposat que l'actual crisi situa a la ciutadania en un escenari d'incertesa "sense precedents" pels elevats nivells d'estrés i por. A més, el risc de situació de pobresa i exclusió afectaran també greument la salut mental de la població.
Per això, Unides Podem demana reforçar les plantilles de psicologia clínica en els centres de salut i actualitzar els protocols i guies clíniques de prevenció, diagnòstic i tractament dels processos en salut mental, com també el temps màxim de demora entre el diagnòstic i el tractament.
La coalició planteja que el Consell estudie la modificació de l'actual Estratègia Autonòmica de Salut Mental per a adequar-la a l'actual situació post-Covid-19, "amb un enfocament més psicosocial, menys medicalitzat".
Quant al personal sanitari, la portaveu de Sanitat reclama que s'actualitzen els protocols i guies clíniques de prevenció, diagnòstic i tractament dels processos en salut mental per a professionals sanitaris.