València registra un descens "abrupte" de coronavirus en les aigües residuals
Les últimes dades registrades indiquen que la ciutat està camí d'arribar al punt vall de la cinquena onada de la pandèmia
Les últimes dades registrades indiquen que València està camí d'arribar al punt vall de la cinquena onada de la pandèmia després d'haver deixat registres molt significatius en pràcticament tots els districtes al llarg del mes de gener.
Les dades de la concentració de restes genòmiques de coronavirus a la ciutat són bones, segons la regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, que explica que s’estan complint les previsions que anunciaren fa un parell de setmanes, ja que s’està baixant fins a nivells similars als que es registraven al final de la tercera onada, fa just un any.
Concretament, en els últims mesuraments s’observa la presència de 58 milions d'unitats genòmiques del virus, una xifra ostensiblement menor que la registrada el passat 18 de gener, quan se'n van detectar 148 milions.
El ritme de descens és molt pronunciat, d’entre un 33 i un 50% setmanal des de fa quatre setmanes, afirma Valía. Però des del seu departament esperen que ara s'alentisca progressivament aquest ritme, subratlla la responsable d'Aigua.
Per barris, el sud de Tránsits, el nord dels Poblats Marítims i Sant Marcel·lí són els que marquen els registres més alts, mentre Algirós, el centre de Poblats Marítims, Natzaret, Fontsanta-Olivereta-Tres Forques, Jesús-Patraix i Perellonet i Castellar mantenen encara registres per damunt de la mitjana de la ciutat.
Malgrat les bones dades, la regidora recorda que el coronavirus continua present i apel·la a la responsabilitat: "No hem d'oblidar que no hem superat la pandèmia encara, però entre tots i totes estem en el camí de reduir els efectes d'una incidència acumulada tan alta que tensiona el sistema sanitari i, en general, tot el sistema productiu", ha postil·lat.