Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Fins i tot als EUA saben distingir una paella d'un "arròs amb coses"

Geography Now és un canal de YouTube sobre divulgació geogràfica que ja té més de dos milions i mig de suscripcions

Fragment del vídeo de Geography Now sobre gastronomia espanyola
27 d'abril 2021 - 10:22

Si alguna vegada has pensat que la geografia no és divertida, et proposem que t'endinses en el canal de YouTube Geography Now. Amb vídeos de 5 a 30 minuts, el youtuber americà Paul Barbato ens resumeix la geografia política, física, demogràfica,... de molts països d'arreu del món. L'última entrega, dedicada a Espanya, ja té quasi 350.000 visualitzacions. Si és possible, el vídeo es realitza amb població autòctona, i per al vídeo d'Espanya Paul apareix acompanyat de José, un català resident als Estats Units, i d'Ana, originària de la ciutat de València i resident a Los Angeles.

José i Ana, els col·laboradors del Geography Now dedicat a Espanya / Geography Now

Ana: "A mi, la paella que no me la toquen"

Hem parlat amb Ana Gómez Sevilla, a qui en el vídeo presenten com a "valenciana (allà cremen coses)". En l'episodi sobre gastronomia, presentat per un col·laborador habitual que li diuen Noah, es nota que s'han documentat correctament, o bé, que Ana els ha informat com cal. Sentim Noah dir: 

El plat més conegut d'Espanya és la paella, originària de València. La verdadera paella porta conill i pollastre; a les altres modalitats, els valencians les anomenen "arròs amb coses"Noah, presentador de la secció sobre gastronomia en Geography Now

Ana conclou en el vídeo: "per a menjar una verdadera paella has d'anar a València, mai a Madrid o a Barcelona". Quan li preguntem per aquest tema, ella remarca que "de paella valenciana, només n'hi ha una, i és la de la iaia, la dels diumenges amb conill, bajoqueta, garrofó... Però no accepte i mai anomenaré 'paella' cap plat amb arròs, carranc, pésols, pimentó, xoriç i tota la parafernàlia que li posen ací. La paella valenciana, que no me la toquen".

Encara que per a realitzar aquests vídeos s'usa l'humor, la divulgació és sempre l'objectiu primordial. Tant es axí, que la mateixa Ana reconeix que ha aprés molt del nostre país: "Vaig descobrir que som el país amb més donants d'òrgans, que a l'illa de La Gomera tenen el seu propi llenguatge amb xiulits, que som el país amb més bars per ciutadà, i que fora d'Espanya la gent ens adora."

Fent aquest episodi m'he adonat que Espanya és un país molt ben considerat en altres cultures.Ana, col·laboradora de Geography Now en el capítol sobre Espanya

Si vols revisar els continguts d'aquest interessant canal de YouTube sobre geografia, accedeix al següent enllaç.

També et pot interessar