Noah Higón emociona les xarxes amb un vídeo que mostra com recupera l'oïda

La jove valenciana, que pateix set malalties rares, ha compartit el moment en què recupera l’oïda gràcies a un implant coclear, un vídeo que s'ha fet viral

Noah Higón en la consulta del metge
Noah Higón, en la consulta del metge, provant l'implant coclear
07 d'agost 2021 - 14:40

Noah Higón, la jove valenciana coneguda per la seua labor divulgativa de malalties rares, torna a ser notícia gràcies al vídeo en què mostra la seua emoció en tornar a sentir-hi. Després d’un xoc sèptic i el posterior coma induït, des d’octubre la jove va patir sordera súbdita en l'orella esquerra i pèrdua auditiva parcial en la dreta. Després de ser operada per a posar-li un implant coclear (un aparell que ajuda el pacient a recuperar la sensació auditiva), Higón va compartir en les xarxes el moment en què tornava a sentir-hi. 

La seua experiència ha sigut repiulada més de 9.000 vegades i ha rebut els ànims i l'enhorabona de multitud d’usuaris.

La vida de Noah ha sigut una carrera d’obstacles des que als 12 anys li diagnosticaren la primera malaltia. Actualment són set les malalties minoritàries que se li han diagnosticat: la síndrome de la cava baixa inferior, del trencanous, d'Ehlers Danlos, de Wilkie, de Raynaud, de May Thurner i la gastroparèsia. A pesar de tot, la jove estudia dues carreres i mostra la seua vida dia rere dia en les seues xarxes amb optimisme, plena d’anades i vingudes a l’hospital. Higón intenta que a través de la seua experiència la societat conega aquestes malalties i que es reclame més inversió en investigació. Precisament sobre aquestes qüestions va parlar en l’entrevista que li van fer en el programa d'À Punt Les notícies del matí.

Després de l’efusiva resposta de les xarxes, Higón ha prosseguit la seua labor divulgativa en les xarxes i ha explicat les dificultats que implica l’implant coclear i que el procés d’adaptació està sent complicat.

Higón recorda sempre que les seues malalties no tenen cura i que el seu objectiu no és infondre en les xarxes un optimisme insubstancial, sinó intentar remoure les consciències de la gent, reclamar veure més enllà de la Covid i exigir als governs més inversió en ciència.

També et pot interessar

stats