• ‘Al ras’ parlarà dels principals reptes als quals s’enfronten els municipis d’interior des de Fanzara

  À Punt | l’ Alt Millars | 03/07/2019 17:06
  À Punt
  Tarjeta

  'Al ras' a l'Alt Millars

  Al ras, el magazín matinal de la ràdio d’À Punt que presenten Jèssica Crespo i Joan Espinosa, emetrà aquest dijous el programa des de la plaça de l’Església de Fanzara, a la comarca de l’Alt Millars.

  El programa començarà parlant del despoblament rural, un procés que ens explicaran alguns alcaldes i veïns de la comarca. A més, tindrem als micròfons Pilar Vidal, en nom de Maestrat Viu, i Alberto López, gestor cultural de l’UJI i membre del Fòrum Nova Ruralitat.

  I també al voltant dels reptes als quals s’enfronten els municipis rurals, parlarem sobre viure i treballar a l’interior amb la il·lustradora Sara Bellés; amb Amàlia Roca, fundadora de la Cooperativa Turisme Rural Turistrat; amb Borja Soler, membre del col·lectiu The basement, festival dies de camp; i amb Ramón Porcar, veí de Fanzara. Finalment, sobre la realitat i els reptes de l’escola rural, tindrem en el programa Jordi Martí, mestre, i Lorena Flores, de l’AMPA del municipi.

  Al llarg del programa també parlarem de cultura. En concret, del festival d’art urbà Miau Fanzara. Aquesta iniciativa convida artistes de nivell mundial a executar, a partir de demà, les seues obres sobre les façanes dels edificis d’este municipi de l’Alt Millars. Ens en donarà tots els detalls Javier López, director del festival, i Mono González, muralista i artista visual. També connectarem amb un grup d’artistes uruguaians que comencen a produir la seua obra a Fanzara.

  A la secció “L’ull de la cultura”, els periodistes Eugenio Viñas i Ximo Tébar faran un repàs dels temes més destacats. I en l’apartat “Gent que suma”, la periodista Pilar Almenar explicarà la primera ruta de senderisme d’integració amb l’ajuda de Manil Raga, president del Club de Senderisme de València, i d’una refugiada que va participar en la iniciativa.

  En l’apartat musical tindrem en directe el grup Pleasant Dreams. I el periodista especialitzat en música, Álex Zahinos, ens recordarà la històrica gira que va fer l’any 1975 el mític Bob Dylan.

  Totes les emissions d’Al ras i les de la resta de programes de la ràdio d’À Punt Mèdia es poden trobar en l’enllaç: https://www.apuntmedia.es/ i en les aplicacions mòbils i de smart TV.