• Llum verda al reglament d'informatius d'À Punt

  À Punt | 19/06/2019 23:12
  À Punt NTC

  Primer pas per a crear el Consell d'Informatius d'À Punt Mèdia. El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació ha aprovat el reglament que regularà el funcionament d'aquest organisme, que vetlarà pel compliment del criteri professional en el tractament de les notícies amb independència, objectivitat i veracitat de les informacions difoses. També vigilarà el compliment dels valors dels mitjans de comunicació públics en la participació i independència dels treballadors d'informatius. 

  El reglament s'ha sotmés prèviament a una consulta entre la plantilla. De les 185 persones que han votat, un 73,5% (136) han optat per donar suport al reglament, el 21,6% (40) ha votat en contra i el 4,9% (9), en blanc. La norma l'han elaborada conjuntament entre el Consell Rector i representants dels treballadors i les treballadores, i ha rebut aportacions d'organitzacions professionals, sindicats i universitats. 

  El reglament organitza les relacions entre l'equip de professionals i els òrgans de direcció. L'elaboració és fruit de la comissió de redacció, amb tres representants elegits en unes eleccions obertes. Una vegada aprovat el text definitiu, entrarà en vigor quan es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

  Està previst que al setembre la plantilla elegisca els cinc membres del primer Consell d'Informatius d'À Punt, que tindrà una vigència de dos anys.