El Bilbao de Rafa Martínez supera el València Basket (83-79)

L’excapità taronja ha sigut el màxim anotador del partit amb 16 punts.

Tobey intenta bloquejar l’entrada de Brown.
Tobey intenta bloquejar l’entrada de Brown. / Twitter: @valenciabasket

Primer partit de Rafa Martínez contra el seu exequip. L’escorta, en les files del València Basket la temporada passada, ha quallat una gran actuació i ha sigut el màxim anotador amb 16 punts.

L’entrenador del Bilbao, Àlex Mumbrú, ha fet un plantejament del partit que ha incomodat molt l'equip valencià. Amb una defensa tancada sobre els interiors taronja, els de Ponsarnau no han trobat en el tir exterior la manera de trencar aquest blindatge.

Però si en atac el conjunt taronja tenia problemes, en defensa era un colador. El Bilbao trobava espais per a jugar amb els seus interiors (60% en tir de camp en la primera part) i també des de la línia de triple. Amb aquestes premisses, al descans el marcador reflectia un 53 a 34 que deixava en evidència el joc dels valencians.

A punt de remuntar

En la represa, Jaume Ponsarnau ha volgut provar amb dos bases en la pista (Van Rossom i Vives) i aquesta decisió ha propiciat la reacció taronja. Amb una major circulació de baló i millor selecció de tir, el València Basket s’ha posat a dos punts en l’últim quart (al minut 36, 69-67). Però la remuntada no s'ha pogut consumar. Un triple de Boutelle i dos tirs lliures anotats en els últims instants per Rafa Martínez han certificat la victòria del Bilbao per 83 a 79.