El Lucentum, campió de la Copa LEB Argent

Els alacantins s'imposen per 86 a 64 al Zamora en un gran partit amb gran comunió entre públic i equip

El Lucentum, campió de  la Copa LEB Argent

L’HLA Alacant ha guanyat aquest dissabte la Copa LEB Plata després d'imposar-se per 86 a 68 a l’Aquimisa Laboratorio de Zamora al Pedro Ferrándiz d'Alacant. El Lucentum ha anat davant en el marcador durant tot el partit i ha aconseguit una diferència màxima de 30 punts en el tercer quart. Amb aquest trofeu, el Lucentum aconsegueix el seu tercer títol en la seua dilatada història i se situa com un dels candidats principals per a tornar a la Lliga ACB.

Els alacantins han tardat cinc minuts a posar-se per davant dels zamorans, que tenien en el pivot Iza el seu valor defensiu i atacant principal. El corpulent jugador d'Igualada ha mantingut a ratlla l'atac alacantí fins que el guineà Cheick Sekou ha decidit trencar el partit amb tres triples quan el primer quart acabava. Sekou ha esta fonamental en l'atac i després de la seua actuació, el Zamora no ha tornat a posar-se mai per davant en el marcador. La nota negativa l'ha protagonitzada el capità de l’equip alacantí, Enric Garrido, lesionat en girar-se el turmell en el minut dos.

El partit pràcticament no ha tingut història, perquè el Lucentum ha sotmés els zamorans a un important correctiu amb sèries d'anotacions de Galán i Schmitdt, que han sigut fonamentals. De fet, aquests dos jugadors han sigut els màxims anotadors en la segona part amb 27 punts entre tots dos. Els últims minuts han servit perquè el públic assistent al centre de Tecnificació gaudira d'un títol sense cap patiment. L'entrenador, Pedro Rivero, ha donat, fins i tot, minuts al jugador del planter Christian Seguí.

A la fi, títol per a l’HLA Alacant i comunió absoluta entre afició i equip, que s'han acomiadat al crit "d'enguany sí que s'ascendeix". I és que cal recordar que el Lucentum es va quedar a un partit de pujar a l'ACB el mes de juny passat.