El Reial Madrid tomba el València després de set victòries consecutives (83-77)

Un parcial de 29-13 en el segon quart ha sigut la clau d'un partit en què els de Ponsarnau han anat tot el partit per darrere en el marcador.

Bojan Dubljevic ha sigut un dels jugadors destacats en el WiZink Center de Madrid

El Reial Madrid ha guanyat el València Basket (83-77) en un partit en què una de les claus ha sigut el seu pèssim segon quart (29-13) i, a pesar que la derrota no té cap incidència classificatòria, ja que tenen assegurada la quarta plaça, sí suposa trencar una ratxa de set victòries consecutives. Això sí, el partit li ha servit a l'equip taronja per a testar el seu nivell davant de la disputa del play-off pel títol. Aquest tindrà lloc després de l'última jornada de la Lliga regular, que l'enfrontarà a La Fonteta contra el Kirolbet Baskonia.

Eixida espectacular de València Basket

El València Basket ha eixit molt connectat i resolutiu, amb Bojan Dubljevic estelar. 8 punts, 2 de 4 en triples i 4 rebots. Un 0-9 inicial, que s'ha mantingut fins al final del quart (14-25). L'encert en el triple (5 de 10 en els primers 10 minuts), clau en l'avantatge inicia, que només Rudy Fernández (6 punts) ha pogut contrarestar.

Una altra història ha sigut el segon quart. Tot i que el començament ha sigut bo (amb triple de Guillem Vives) i un màxim avantage de 12 punts (19-31), el desencert en el tir i la remuntada del Reial Madrid, liderada per un poc habitual com Trey Thompkins (11 punts i 4 rebots), han fet que València Basket perdera el seu avantatge, arribant-se al descans 5 punts avall  (43-38). El parcial de 29-13 del segon quart ha sigut decisiva en la sort final de l'enfrontament.

Taylor

Tercer quart de colps i atacs, amb el madridista Taylor sostenint el bagatge ofensiu local. Will Thomas, inèdit en el primer quart, ha sigut l'home que ha portat el pes ofensiu, acompanyant Dubljevic en l'apartat anotador, amb 10 punts i 4 rebots. L'efectivitat local ha sigut la clau que ha portat l'equip blanc al major avantatge en el marcador, amb huit punts dalt al final del tercer quart (67-59).

En l'últim quart, València Basket ha aconseguit equilibrar el joc i estar dins del partit. Quan faltaven dos minuts, l'equip de Ponsarnau s'ha posat quatre punts avall (76-72), però la falta d'encert en el tir i el control del rebot en l'últim quart, ha impedit que els taronja optaren a capgirar el marcador. Un últim triple de Sam van Rossom posava el València a cinc punts quan quedava sols un minut. Però, al remat, el Reial Madrid s'ha emportat el partit amb sis punts d'avantatge i es confirma com a líder de la Lliga regular, a falta de només un partit per al final. Dubljevic, amb 13 punts, i Will Thomas, amb 12, els màxims anotadors de l'equip valencià.