El València Basket continua intractable en l’Eurocup

El conjunt taronja comença els quarts de final de l’Eurocup amb una victòria molt treballada contra el Rytas Vílnius per 75 a 64.

La Fonteta és un fortí per al València Basket.
06 de març 2019 - 00:10

El València Basket guanya el primer partit de quarts de final de l’Eurocup per 75 a 64 al Rytas Vílnius en un partit marcat per la igualtat i un últim quart perfecte per part del conjunt de Jaume Ponsarnau, que ha sabut gestionar de manera perfecta la seua banqueta. Divendres serà el segon partit a la capital lituana.

El partit ha començat carregat de precipitacions per part dels locals i amb percentatges de tir roïns, com demostra l’únic triple aconseguit de huit intents al primer quart. El Rytas començava millor plantat a la pista, fent una defensa molt sòlida davant un València Basket desdibuixat en els primers compassos de l’enfrontament. Així, el primer quart finalitzava amb 12 a 20.

Però els inicis gelats del València Basket són una tònica habitual esta temporada i, per tant, s’esperava el despertar taronja. Prompte vindria la reacció. A l’inici del segon quart, un parcial de 8 a 0 per als de casa posava el marcador empatat a 20. El partit entrava en un intercanvi de colps on eixia afavorit l’equip Lituà. Al descans s’arribava amb quatre punts per davall, 26 a 30.

Després del pas per vestidors, Ponsarnau seia Dujblevik, que venia amb problemes físics del partit amb la seua selecció, i donava minuts al francés Labeyrie, que acompanyava Tobey, fins a eixe moment el millor jugador local.

Els moviments de la banqueta donaven fruit i després d’igualar a 40 venien els millors minuts del València Basket. Amb sacrifici i treball han arribat els primers avantatges seriosos per als valencians i el tercer quart ha finalitzat amb 5 punts per damunt, 48 a 43.

A l’últim quart qui també s’ha afegit a la festa taronja és Matt Thomas. L’escolta ha estat enorme per a donar serenitat i tranquil·litat a l’equip. Amb 13 per damunt, 62-49, el partit quedava completament trencat. La Fonteta pressionava i l’equip demostrava una capacitat de superació admirable. El València Basket havia patit davant un rival molt seriós, però un últim quart perfecte donava la primera victòria dels quarts de final al València Basket, 75 a 64.

La primera victòria de quarts de final ja és taronja. Divendres els de Ponsarnau poden sentenciar l’eliminatòria a la capital lituana. Serà a les 18 hores, hora peninsular.