El València Basket derrota el Baxi Ferrol però no aconsegueix la quarta plaça (78-63)

Dimecres, el conjunt taronja jugarà a casa del Gernika el primer partit dels quarts de final dels play-off de la Lliga Dia.

El València Basket començarà a jugar dimecres els quarts de final dels play-off
El València Basket començarà a jugar dimecres els quarts de final dels play-off / Rodolf Ferrer

El Gernika no ha fallat i finalment el València Basket, tot i guanyar el partit de hui contra el Baxi Ferrol, s'ha quedat en la cinquena posició de la fase regular de la Lliga Dia. Les gallegues no es jugaven res en aquesta categoria; últimes en la classificació, estava ja molt clar que la temporada que ve militaran en la Lliga 2. Tant és així que el club de Ferrol ha arribat a la Fonteta amb només sis jugadores. Però tot i això, en els primers 20 minuts del partit, les gallegues han posat en evidència el joc de les valencianes, que en els dos primers quarts del partit s'han confiat.

Les dos interiors de Ferrol, Gustavsson i Cheslek, s'han fet fortes en la pintura i cap de les jugadores valencianes era capaç de parar-les. Rubén Burgos no estava content amb la poca intensitat del conjunt taronja. Les sis jugadores del Baxi es mantenien vives en el partit i en la mitja part el marcador mostrava un resultat de 40-32.

En la segona part, les valencianes han començat a jugar amb més encert; ordenades en defensa i amb bones combinacions entre les exterior i les interiors. El cansament físic de les gallegues es deixava notar i i això es reflectia en el marcador. En l'últim quart, l'encontre ja estava més que decidit, amb un màxim avantatge de 17 punts. El marcador final ha sigut 78-63. La valenciana Lorena Segura s'ha estrenat hui en la categoria i ha anotat els dos primers punts.

Encreuament dels play-off

Amb aquesta cinquena plaça en la lliga regular, el València Basket ja no té el factor canxa a favor. El primer partit dels quarts de final dels play-off serà este dimecres 10 d'abril, a les 8 i mitja de la vesprada, a la pista del Lointek Guernika. El segon es jugarà a la Fonteta el diumenge 14 a les 8 de la vesprada. Si cal un tercer partit, es disputarà a casa de les basques i el dia i l'hora encara s'han de fixar.