El València Basket es despenja del Top 8 de l'Eurolliga, en caure contra l'Olimpia de Milà

L'equip taronja perd per 95-80 contra el rival directe en la classificació

Lluita entre els bases del València Basket i de l'Olimpia de Milà, Guillem Vives i Sergio Rodríguez, al Mediolanum Forum / @València Basket

El València Basket es despenja del Top 8 de l'Eurolliga després de caure a la pista de l'Olimpia de Milà per 95-80. A l'espera que concloga la jornada 19 de la competició europea, els valencians se situen en la desena posició de la taula, mentre que els d'Ettore Messina es mantenen setens en la classificació. Els italians s'han fet forts al Mediolanum Forum a partir de l'inici del segon quart i, encara que en l'últim temps el València Basket ha aconseguit retallar la distància, fins a arribar a una diferència de set punts, finalment han perdut per 15 davant de la defensa del seu rival directe per a consolidar-se en el Top 8.

En el primer quart, les pèrdues de baló s'han combinat amb grans accions en el València Basket. Ha sigut un inici de partit molt ajustat, amb la destacada defensa de Joan Sastre i els llançaments de Labeyrie en l'equip taronja, però que s'han trobat amb la rèplica de Panter en el conjunt italià. Aquest temps ha conclòs amb marcador de 21-20.

Des de l'inici del segon quart els italians s'han fet forts a la seua pista i han anat incrementat l'avantatge sobre els de Ponsarnau, que han descuidat la defensa. A l'Armani de Milà el canari Sergio Rodríguez ha signat un parcial de 16-2 que obria l'escletxa entre els dos equips, que han arribat al descans amb un resultat de 54-36

A la represa, l'equip de Milà ha mantingut la dinàmica anotadora però, en veure's 20 punts per davant, han perdut intensitat i precisió. Els taronja han incrementat el nivell defensiu i s'han mostrat més seriosos a partir de la meitat del tercer quart, intentant acostar-se als d'Ettore Messina, amb 15 punts del taronja Nikola Kalinic. 76-60 ha sigut el marcador al final d'aquest temps.

L'últim quart s'ha iniciat amb un València Basket més agressiu, amb triple de Klemen Prepelic i parcial de 0-9. Els taronja s'han arribat a posar a set de l'Armani de Milà, però les accions de Datome i Punter tornaven a estirar el marcador dels locals davant d'uns taronja inconsistents.

El València Basket rebrà divendres a la Fonteta l'Estrela Roja de Belgrad dels extaronja Jordan Loy i Quino Colom. Serà la primera vegada que el base català torne a la pista valenciana des que deixà l'equip el passat desembre. Això, després que des de l'inici de temporada no va comptar en l'equip de Jaume Ponsarnau.