El València Basket es queda sense final (77-60)

El conjunt de Rubén Burgos planta cara fins a l’últim quart davant el Girona.

El València Basket es queda sense la final somiada
El València Basket es queda sense la final somiada / J. M. García (Efe)

No ha pogut ser i el València Basket ha caigut en semifinals de la Copa de la Reina davant de l’Spar Citylift Girona que es vorà les cares amb el Perfumerías Avenida en la final. Llevat de l’últim quart, on el conjunt de Rubén Burgos sembla no haver-se cregut que era capaç de derrotar el rival, ha sigut un gran partit entre dos equips que estan disputant els quarts de final de l’Eurocup.

El València Basket ha tardat uns minuts a entrar en joc. El respecte mutu pareixia que anava a marcar el duel, ja que l’equip gironí ha arribat a posar-se amb un avantage de huit punts, però poc li ha durat la renda, perquè les de Burgos han despertat i han començat a reduir les diferències fins a empatar a 24 a la fi del primer quart.

En el segon ha pujat la intensitat i la igualtat ha sigut la nota dominant. De nou, les catalanes han aprofitat una espenta, impulsada per la sèrbia Sonja Vasic i l’australiana Byshop, per a posar distància i a falta d’un minut i 21 segons del descans tornava la distància de 8, però entre Rossó, Reisingerova i Tamara Abalde aconseguien deixar el marcador en un ajustat 43 a 42.

L’últim quart, per a l’oblit

En el tercer quart, es mantenia el guió. El Girona manava en l’electrònic però no trovaba la manera d’allunyar-se del seu contendent. L’aportació de la incombustible Laia Palau, combinant la seua destresa en la direcció de joc i l’anotació en els contraatacs ràpids, permetia començar a pensar en una victòria de les actuals campiones. A falta de poc més de dos minuts per a concloure el període, els nou punts semblaven determinants però, novament, les de Burgos frenaven l’escapada amb el 59-54.

L’últim quart servia per a decidir el partit a favor de les catalanes. Les taronja queien en una crisi de punteria on els llançaments no entraven en la cistella. Les errades s’acumulaven, fet que aprofitaven les d’Eric Surís per a anr-se’n en el marcador i certificar la victòria per 77 a 60.