El València Basket assalta el fortí del Barça Lassa

Els taronja s’imposen als blaugrana per 72-78.

El jugador del València Basket, Rafa Martínez, juga una pilota davant Pau Rivas
El jugador del València Basket, Rafa Martínez, juga una pilota davant Pau Rivas / Andreu Dalmau (EFE)

El València Basket ha assaltat el Palau Blaugrana i ha batut el líder de l’ACB per 72-78. Un partit d’alta tensió que va començar a tenyir-se de taronja en el tercer quart, gràcies a Fernando San Emeterio, artífex d’una espectacular remuntada d’11 punts. Tot i això, els de Pesic aconseguiren resistir el setge en l’últim quart. Amb 11 punts per darrere dels visitants, un parcial de 16-4 els va traslladar d’un alarmant 51-62 a un 67-66. Tot i això, els de Ponsarnau continuaren amb colps d’autoritat i tornaren a una diferència de 7 punts quan faltava menys d’un minut del final.

Es tracta d’una derrota que passa factura al Barça, no només per perdre el lideratge, sinó també per caure a la tercera plaça, per darrere del Madrid i del Baskonia. Per la seua banda, el València Basket travessa la millor ratxa de la temporada, amb sis victòries consecutives que els pemet continuar somniant. Estan més prop de la quarta plaça si guanyen demà l’Estudiantes a la Fontenta, tot i que encara tenen opcions per a aconseguir la tercera. Ara bé, es tracta d’una gesta complicada que passaria per guanyar els tres partits que els queden i que el Barça acabara la Lliga sense més victòries. Els taronja, amb l’Eurolliga a la butxaca, pensen que tot és possible.