El València Basket perd el primer partit de semifinals (94-72)

El Reial Madrid ha sigut superior a un València Basket que en cap moment ha sabut agafar el ritme del partit.

Sam Van Rossom tracta d'anotar una cistella
Sam Van Rossom tracta d'anotar una cistella / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

El primer punt de les semifinals s'ha quedat a Madrid. El conjunt de Pablo Laso ha sigut molt superior a un València Basket que no ha tingut el dia, ni en defensa ni en atac. El marcador final, 94-72, reflecteix de manera fidel el que ha passat a la pista. Però els de Jaume Ponsarnau ja pensen en el segon assalt de l'eliminatòria, que es juga dissabte, també a Madrid.

El Madrid ha fet un inici espectacular, molt agressiu i agafant avantatges de fins a 13 punts (20-7). Superats eixos primers minuts d'incertesa, el València Basket ha sumat un parcial de 6 a 0 a favor seu, el qual ha anivellat les forces. Malgrat la lleu millora taronja, el primer quart ha finalitzat amb 26 per 18 local.

Pitjor guió ha tingut el segon quart. El bloqueig taronja era total i el Reial Madrid s'avançava de 15, amb 36-21, i de 18, amb 44-26. Un triple de Tobey intentava donar aire, però el vendaval blanc era demolidor. El València Basket concedia molt en defensa i tampoc estava gens encertat en atac, sobretot en tir exterior. Amb aquest panorama, el marcador s'ha parat amb un 48 a 33 per a anar als vestidors i intentar remuntar després del descans.

Amb dos triples seguits de Randolph ha començat la segona meitat. El desbordament blanc era total i els taronja començaven a viure un calvari. Un parcial de 16-0 trencava per complet el partit. El tercer quart finalitzava amb 74 per 46.

Amb l'encontre completament sentenciat quedava el tràmit de l'últim quart. Finalitzava l'encontre com havia començat, amb superioritat local i victòria blanca per 94-72. El Madrid ha sumat el primer punt de les semifinals. Dissabte és el segon assalt i per davant queden 48 hores perquè el València Basket oblide aquest primer partit i recupere energies i sensacions.