El València Basket perd per 111-92 contra el Gran Canària

Els de Jaume Ponsarnau reben una derrota d'escàndol, mentre que les jugadores taronja guanyen l'Ensino Lugo per 52-57.

Matt Thomas passa la pilota superant un doble marcatge
Matt Thomas passa la pilota superant un doble marcatge / A. Medina (Efe)

El València Basket ha patit a Gran Canària una dura derrota amb un resultat que ja no sol donar-se en bàsquet. Que un equip, com ara el taronja, que presumeix de la seua defensa, reba més de 100 punts d'un contrari que lluita per la permanència no és plat de bon gust per a l'afició. Jaume Ponsarnau ha reconegut a la fi del partit: "Ens han pegat un repassó". Encara més, el Gran Canària iguala amb aquest resultat el seu rècord històric i el València ha sigut la víctima.

En el primer quart ja s'ha vist que els canaris tenien ganes. Ha acabat amb 26-23, que ha augmentat a 56-39 en el segon. En el tercer, les coses havien canviat poc: 86-64. I així, fins a la final del partit. Els de Ponsarnau viatjaven a l'illa amb les baixes de Vives i Sastre i perdent tres de les cinc últimes eixides. Però ningú no esperava el que ha passat.

Està en joc ser cap de sèrie en els playoffs

Pot ser que els jugadors estiguen pensant en la final de l'Eurocup i també que hi jugue el cansament acumulat durant les últimes setmanes. Però encara està en joc el quart lloc de la Lliga, aquell que fa possible ser cap de sèrie en els playoffs i cal no relaxar-se. Aquesta lluita per la quarta posició la té el València amb l'Unicaja Màlaga, un rival que cal no menystenir.

La qüestió és que ni en defensa, ni tampoc en atac, on s'han perdut molts balons, el València ha estat fi. Marcus Eriksson, per contra, no ha parat d'anotar triples per als seus. En algun moment ha semblat que William Thomas reapareixia per a marcar, però la impotència ha acabat imposant-se. Partit per a oblidar.

El València guanya per 52-57 l'Ensino Lugo

L'alegria s'ha viscut en la Lliga DIA, en la qual les valencianes han guanyat per 52-57 l'Ensino Lugo en un partit molt disputat, encara que les gallegues ja no s'hi jugaven res. El València Basket, ja classificat per als playoffs, necessitava guanyar per mantindre encara esperances de ser cap de sèries. Això no depenia només d'elles i per a aconseguir-ho havien de perdre hui i també la pròxima setmana el Cadí La Seu i el Gernika. El primer ha guanyat, però els bascos han perdut aquesta jornada. Per tant, la victòria de les de Rubén Burgos a Lugo encara manté viva l'esperança. Ser cap de sèrie suposa jugar amb la importància del factor pista.

Al pavelló de Lugo, elprimer quart ha acabat en un 12-11 i el segon, amb un empat a 28. Durant tot aquest temps, les taronja no han pogut imposar el seu joc. Contràriament, han perdut moltes possessions i no han estat afortunades en el rebot. En el tercer quart, Rubén Burgos ha mogut algunes peces i l'equip ha guanyat en consistència.

Les valencianes han de tornar a guanyar i esperar que perda el Gernika

De tota manera, les gallegues han aturat moltes jugades d'atac i han aconseguit molts rebots. Així, han arribat a un 42-39. Una bona prova de la falta d'eficàcia anotadora de les valencianes ha sigut que només han fet dos triples durant els tres primers quarts, un d'Ana Gómez i un altre de Bettencourt. L'equip ha millorat en els últims minuts del partit, on ha arribat a posar-se en 46-53. L'Ensino ha anotat i ha mantingut la tensió fins al final del partit. El València jugarà la pròxima jornada amb el Cadí La Seu i, depenent dels altres resultats, sabrem si serà cap de sèrie en els playoffs, per als qual ja només falten 12 dies.