El València Basket resol el duel amb l’Estudiantes (90-82)

L'equip taronja suma set victòries consecutives a la Lliga Endesa.

Benson Thomas tracta de frenar una entrada de Gentile
Benson Thomas tracta de frenar una entrada de Gentile / Efe

El València Basket suma set victòries de forma consecutiva i té assegurat matemàticament el factor camp en la primera eliminatòria del play-off pel títol. Per tant, en aquest final de Lliga regular està mostrant la seua millor versió a la pista. Contra l'Estudiantes ha jugat un bàsquet senzill, però per moments molt coral. Tobey, Van Rossom i Dubljevic han sigut els més destacats en punts (24), assistències (11) i rebots (8), per aquest orde.

Si durant el primer quart els de Ponsarnau han estat més dubitatius, mai han deixat que l'Estudiantes poguera gaudir de grans opcions. La superioritat davant l'Estudiantes ha sigut patent a partir del segon quart, amb una gran defensa a l’home, tancant el rebot, i amb ajudes i accions clares en la pintura. El joc de conjunt ha significat estirar el marcador per a anar-se’n al descans amb una màxima renda de 12 (52-40). Mike Tobey, amb 16 punts i 4 rebots ha sigut el més destacat de l’equip en els dos primers capítols del duel.

El tercer quart ha sigut una continuació de l’anterior, amb gran rendiment en totes les facetes del joc. No obstant això, al darrer quart ha oferit dues versions molt diferents. En arribar al 80-57, els de Ponsarnau han abaixat la intensitat. Els madrilenys, punt a punt, han reduït el marcador fins al definitiu 90-82.

El calendari de les dues últimes jornades és un gran examen de preparació de cara al play-off pel títol. El València Basket s’enfrontarà al Reial Madrid i al Kirolbet Baskonia, rivals molt complicats perquè són primer i segon respectivament.