El València Basket suma la quarta corona de l'Eurocup i torna a l'Eurolliga

L'equip de Jaume Ponsarnau aprofita el factor pista per a imposar-se en la seua huitena final de la competició.

El València Basket suma la quarta Eurocup imposant-se amb claredat a l'Alba Berlín, i la Fonteta acaba en festa.

El València Basket ha guanyat la seua quarta Eurocup en véncer l'Alba Berlín per 89-63 en el tercer partit de la final, disputat a la Font de Sant Lluís, que ha viscut un idil·li amb el seu equip en tota la competició, on ha estat invicte al llarg de tota la temporada europea (12 partits jugats i 12 victòries). L'equip de Jaume Ponsarnau, a més, aconsegueix el passaport per a jugar la pròxima Eurolliga de bàsquet, un dels objectius del club i a la qual tornarà dos anys després. La Fonteta, que s'ha omplit per a l'ocasió i ha portat l'equip enlaire, una festa de joc i celebració final. Els 26 punts d'avantatge final, prova de la superioritat dels valencians.

Una de les claus, la direcció triple de l'equip. En els dos primers quarts, però, no han estat fins en l'anotació però sí en la conducció, repartint-se els minuts. Finalment, Guillem Vives ha pogut jugar el partit després de perdre's els altres dos per lesió (Sergi Garcia i el capità Rafa Martínez han sigut els descarts). Important en la defensa, com sempre. Sam Van Rossom ha començat en el cinc inicial, però especialment ha sigut Antoine Diot qui més ha jugat en aquest primer període, i ha permés que el València Basket obrira el marcador, després d'acabar el primer quart. Tot i el dolent començament (0-11), l'equip s'ha refet i ha vist com a partir del segon quart ha sabut concretar la seua superioritat

El segon punt clau en els dos primers quarts, el treball de Bojan Dubljević, 18 punts, 8 rebots i 3 assistències, dominador de la pintura, i el més utilitzat en aquest temps per Ponsarnau, que ha donat a Mike Tobey els primers minuts del partit. Controlar el rebot (15 per 14 dels alemanys), mantindre el ritme del partit -sobretot en el segon quart, en què el València ha aconseguit un contundent 29-15- i impedir que l'Alba poguera córrer, han sigut les claus per al resultat clar del descans, amb 13 per damunt dels valencians (46-33). Però el jugador més decisiu ha sigut Matt Thomas, amb 4 de 5 en tirs de tres que, una vegada més, amb el seu encert en el tir exterior, ha tirat del València Basket. En l'Alba només Siva i Roka han pogut aguantar el ritme anotador dels taronja.

Després de passar pels vestidors, el partit no ha canviat de línia, amb Will i Matt Thomas, i Bojan Dubljević, dominador de la pintura i l'anotació (tot i la igualtat en el rebot, el fons d'armari del València Basket han sigut clau). Amb l'aportació i experiència d'un gran Fernando San Emeterio (18 punts), autor d'algunes de les jugades més espectaculars del partit. A més, l'oxigen de Joan Sastre i Aaron Doornekam, i el poder rebotejador de Labeyrie o Mike Tobey han contribuït a mantindre la diferència. Al final del tercer quart (63-44), el partit quedava resolt. Fins a 22 punts d'avantatge ha acumulat l'equip valencià. L'últim quart ha sigut una festa, amb la celebració de cada cistella gràcies a una diferència al voltant del 20 punts, fins al marcador final de 89-63. Matt Thomas amb 19 punts ha sigut el màxim anotador del partit (amb els mateixos punts que el visitant Giedraitis Rokas), Dubljevic ha sigut el MVP del tercer partit, i Will Thomas ha sigut elegit el jugador més valuós de la final.