El València guanya 59-66 a Munic

Doornekamp té un paper decisiu en un partit amb molt poques anotacions.

Guillem Vives i Dubljevic disputen un baló amb  Greg Monroe
Guillem Vives i Dubljevic disputen un baló amb Greg Monroe / Efe

El València Basket ha guanyat 59-66 el Bayern de Munic de l'Audi Dome. Victòria molt treballada dels taronja contra el cuer de l'Eurolliga. Als de Ponsarnau els ha costat guanyar en un partit que ha estat sempre molt igualat i en què la nota més destacable ha sigut la falta d'anotacions per ambdós equips. Els taronja s'han imposat en els últims minuts de l'últim quart. El millor jugador valencianista, amb onze punts i un 25 de valoració, ha sigut Aaron Doornekamp. El València continua seté en la competició europea. És a dir, en el top huit dels millors equips del continent.

En el primer quart al minut sis una cistella d'Alberto Albalde ha tret el màxim avantatge taronja durant els primers deu minuts. El marcador reflectia un 9-14. Després les distàncies s'han reduït fins a un 13-15. El València ha acabat el primer quart amb dos punts a favor.

El segon quart s'iniciava amb un mat de Zilper, que empatava a quinze el partit. Els alemanys han començat a ser superiors al València, que no era capaç d'aturar-los. Així les coses, el mateix Zilper tornava a convertir-se en protagonista quan ampliava l'avantatge a un 26-19 per als locals. Moments complicats per als taronja, que eren incapaços d'aplicar la fórmula de Jaume Ponsarnau per a guanyar el partit: el moviment ràpid dels jugadors per tal de col·lapsar el joc del Bayern.

La primera part ha finalitzat amb un 30-24 a favor dels alemanys

El valencià, no obstant les dificultats, ha reaccionat com ha pogut i un triple de Mike Tobey ha servit per a reduir les distàncies que havia aconseguit el Bayern. El segon quart ha acabat amb un 30-24.

Els jugadors taronja se n'han anat als vestidors conscients que no estaven llegint ben bé el partit. I han eixit amb una ferma voluntat de capgirar les coses. Per això, calia defendre bé, però també encistellar perquè el partit tenia un baix registre d'anotacions. El tercer quart ha sigut igualadíssim, però les errades de cara a la cistella dels dos equips ha variat ben poca cosa.

El Bayern ha continuat quasi sempre per damunt en el marcador, però amb una diferència d'un o dos punts. Només a la fi ha arribat el triple d'Aaron Doorkenamp, que donava un avantatge de 43-45 els de Ponsarnau. Curiosament, en un partit amb tan pocs punts, el Bayern li l'ha tornat al València en els últims segons d'aquest tercer quart amb un altre triple de Petteri Koponen per a tornar a posar-se davant.

La qualitat del València ha acabat imposant-se en un partit molt igualat

En l'últim quart, el València ha aconseguit imposar-se. Diuen que de tant en tant s'ompli la pica. És el que han fet els taronja. Quasi sense que ningú se n'adonara, han anat imposant-se en tots els aspectes del joc. Quan Doornekamp ha posat el 52-60, semblava que la cosa estava feta. Però una altra volta la resistència del Bayern de Munic s'ha deixat sentir.

En poc de temps Nihan Djedovic quasi ha tornat a empatar el partit amb un 59-62. Però a partir d'eixe moment, els de Ponsarnau ja no han deixat espai per a les sorpreses. Era una qüestió de principis: no podien perdre davant el cuer de l'Eurolliga. Amb la confiança d'haver assegurat els punts, el partit acabava amb dos tirs lliures de Quino Colom. En un partit complicat, la qualitat taronja ha acabat imposant-se.