El València guanya l'Alba de Berlín per 91-77

Amb aquesta victòria, els taronja freguen la huitena plaça de l'Eurolliga

Alberto Abalde, en el moment d'encistellar
Alberto Abalde, en el moment d'encistellar / Efe

El València Basket ha derrotat per 91-77 l'Alba de Berlín, l'equip al qual va guanyar l'Eurocup la temporada passada. Els de Jaume Ponsarnau acaben desens la primera fase de l'Eurolliga, però amb els mateixos punts que el huité, l'Estrela Roja.

El primer quart ha sigut dels d'Aíto García Reneses, que, amb un triple de Jonas Mattisseck, amb perfecta assistència de Luke Sikma, ha posat un 11 a favor dels alemanys, amb un marcador de 6-17. Una diferència important, a pesar que quedava molt de partit per davant. Els problemes del València Basket es trobaven en la ineficàcia davant del rebot i els problemes en l'atac, especialment en els tirs triples. Ni un n'han aconseguit en tot el primer quart. Cap jugador taronja ha passat dels quatre punts en aquest primer quart. Quino Colom, Alberto Abalde i Mike Tobey n'han fet quatre cadascun: una renda molt baixa per als de Ponsarnau. Finalment, aquests primers deu minuts han acabat amb 18-27.

En el segon quart les coses han millorat per als taronja, però l'Alba de Berlín ha continuat tenint la iniciativa, especialment gràcies a l'encert de cara a la cistella. Una volta més, cal destacar els bons minuts de Sikma, el millor de l'equip.

Alberto Abalde, un dels millors del partit

El primer triple del partit ha vingut de la mà d'Abalde en el segon quart, que ha fet una excel·lent primera part, tant en defensa com en atac. Després, dos triples consecutius de Doornekamp semblaven que podien fer capgirar el marcador, però ha sigut una il·lusió. El segon triple de Doornekamp ha posat el marcador en un 27-30, a només tres punts de l'Alba.

Dubljević també estava fent el seu partit amb bones assistències i un gran treball interior. Així i tot, després d'estar tan prop, els berlinesos se n'han tornat a anar en el marcador després que Luke Sikma, amb una gran visió de joc, ha donat una passada a Rokas Giedraitris perquè fera el 29-36. El segon quart ha acabat amb un 37-42, encara 5 a favor dels visitants.

Jordan Loyd ha revolucionat el partit

El tercer quart ha sigut el del despertar taronja, especialment per la vivacitat que ha introduït Jordan Loyd, que, per fi, ha aconseguit empatar el partit a 44 punts. Després de Loyd, el gran treball de Van Rossom, Dubljević, Tobey i Fernando San Emeterio ha servit per a avançar el València. Amb un 62-57 ha acabat aquest quart de resurrecció taronja, que ha invertit el 5 de la primera part a favor seu. De tota manera, el Berlín no ha tirat la tovallola i tot ha quedat obert per a l'últim quart.

I així les coses, ha arribat el decisiu últim quart. Una gran actuació d'Abalde ha servit perquè el València aconseguira distanciar-se en els primers minuts. Una cistella del de Ferrol amb tir addicional per falta de Schneider ha posat el 66-60. Després, un triple de Doornekamp ha augmentat a nou la distància a favor del València.

Tres triples consecutius de l'Alba han tornar a reduir la diferència a tres punts. Jaume Ponsarnau ha demanat temps mort i, a partir d'ací, la reacció taronja ja ha sigut definitiva. Les cistelles següents d'Abalde, Dubljević i un triple de Doornekamp han deixat un marcador de 82-71. D'ahí al final ha sigut un passeig militar: 91-77, amb 14 punts de diferència. Jordan Loyd, màxim anotador, amb 19.