El València remunta i guanya l'RPK Aroski

Victòria de les de Rubén Burgos per 64-62, han fet vibrar la Fonteta.

Els dos equips han imposat un ritme molt alt al partit
Els dos equips han imposat un ritme molt alt al partit / Foto del Twitter de València Basket

Victòria de València Basket per 64-62 davant un RPK Aroski que ha estat per davant en el marcador durant els tres primers quarts i que han venut molt cara la derrota. Els minuts finals han sigut d'infart i els dos equips han tingut opcions de guanyar. La diferència en un partit tan igualat l'ha posada la defensa taronja, que en els últims deu minuts ha estat impecable, cosa que ha fet possible que l'equip recuperara tot el que s'havia perdut amb anterioritat, especialment durant la primera part.

Les vitorianes han eixit a menjar-se el món perquè s'hi troben en un gran estat de forma i joc. Com havia advertit l'entrenador taronja, Rubén Burgos, és un dels equips revelació de la Lliga Endesa i ho han demostrat en els últims partits.

El València ha fet un primer quart molt feble i això s'ha notat al marcador, amb un 14-18. El segon quart encara ha sigut pitjor. Julia Reisengerova ha sigut tot un símptoma del que li ha passat a l'equip durant els primers 20 minuts: reiterades pèrdues de baló, incapacitat d'agafar els rebots i molta, moltíssima precipitació en les passades i els llançaments. Així les coses el segon quart ha acabat 26-34 a favor de l'RPK Aroski.

Al tercer quart s'ha viscut una certa recuperació del València. Tamara Seda, la jugadora de Moçambic de l'Aroski, que havia anotat deu punts en la primera part, ha estat anul·lada. El València ha defensat millor i l'atac estàtic s'ha fet amb més tranquil·litat, guanyant posicions que han permés encistellar amb seguretat. Un dels grans dèficits taronja ha sigut l'errada en els tirs lliures. Les vitorianes han aturat el joc interior valencianista amb moltes faltes. Però les taronja no han rebut el premi esperat en els llançaments lliures. Abalde n'ha errat moltíssims. El tercer quart ha acabat amb un 48-52.

L'últim quart ha sigut el de la remuntada definitiva, no sense patiments, perquè les basques no han tirat mai la tovallola i les diferències entre els dos equips no han passat de dos o tres punts. Només quan Reisengerova, que no ha fet un bon partit, ha anotat el 64 de tir lliure, la Fonteta ha cantat victòria.

De qualsevol manera, partit molt bonic per als bons aficionats al basquet, amb molt de ritme, incertesa fins al final i el que també compta, victòria heroica del València. La Fonteta ha aplaudit el seu equip, però també el contrari pel gran espectacle oferit. El València és tercer, tot i que empatat a punts amb el Gernika, i l'RPK continua cinqué en la classificació lliguera.