El València se situa per primera volta en el top 8 de l’Eurolliga

El conjunt taronja ha guanyat el Zenit de San Petersburg per 81 a 86

Doornekamp intenta frenar l’avanç d’Yverson
Doornekamp intenta frenar l’avanç d’Yverson / @zenitbasket

Segon compromís a Rússia del València Basket en Eurolliga en la mateixa setmana. Els de Ponsarnau s’han enfrontat al Zenit de San Petersburg en un partit complicat per la falta de centímetres a l’interior, perquè Tobey i Dubljevic no s’han recuperat de les lesions. Un gran inici de Loyd i de Ndour ha donat el primer avantatge al València Basket (min. 4, 9-4), una diferència que no s’ha incrementat perquè el Zenit dominava el rebot ofensiu i això possibilitava segons atacs.

En el segon quart, el València Basket ha fet circular millor el baló i ha pogut escapar-se en el marcador (min. 15, 27-32) amb un gran treball coral, però l’encert des de la línia de 6,25 d’Albizi, que ha encistellat quatre triples, ha permés que el seu equip es mantiguera viu en el partit. La primera meitat ha acabat amb un marcador de 42 a 46.

La clau, l’encert exterior

El Zenit no ha estat fi des de l’exterior en la represa, a pesar que continuava dominant en el rebot. En canvi, el València Basket aprofitava cada atac, amb triples d’Abalde i Doornekamp, i la diferencia s’ha estirat (min. 30, 51-63).

La màxima diferència del partit (53-67) arribava en l’inici de l’últim quart. Semblava que el Zenit estava vençut, però el València ha concedit cistelles fàcils i l’avantatge s’ha esvaït (min. 35, 74-74). L’aler Zubkov, amb 8 punts en cinc minuts, ha sigut l’artífex de la remuntada i cap jugador taronja l’ha pogut parar.

Però al conjunt valencià hui no li han tremolat les cames. Ndour i Doornekamp han tornat a posar distància i una millor gestió de la possessió i un ajust en la defensa han donat la victòria al València Basket, que per primera vegada en la temporada arriba al top 8 de l’Eurolliga. Vanja Marinkovic, amb 14 punts, ha sigut el màxim anotador de l’equip taronja.