Els triples i els dos Thomas desmunten l'equip de Vidorreta

Un atac elèctric del València fa que els taronges guanyen l'Ibersostar de Tenerife per 88-73.

Will Thomas disputa un baló a un jugador de l'Iberostar Tenerife
Will Thomas disputa un baló a un jugador de l'Iberostar Tenerife / Efe

El València Basket ha guanyat 88-73, una renda de quinze punts que diu molt d'un equip que després de les celebracions per l'obtenció del títol de l'Eurocup no havia tingut pràcticament temps de preparar el partit. I era una cita important, perquè els de Jaume Ponsarnau no poden cedir un mil·límetre en la lluita que mantenen amb l’Unicaja Màlaga per a aconseguir la quarta plaça de la Lliga Endesa. Amb aquesta victòria obliguen els malaguenys a guanyar, tot i que sembla que la quarta plaça, que dona opció al factor canxa en els play-offs, no acabarà per decidir-se fins a l'últim moment. El València, en tot cas, ha complit el que se n'esperava en aquesta jornada. Ha guanyat i ha convençut, tot i els dubtes de certs moments de partit. A més a més, cal recordar que l'equip havia rebut un correctiu gran en el partit a Tenerife al novembre i que el míster de l'Iberostar és Txus Vidorreta, que coneix bé els taronges. Era un partit, per dir-ho així, carregat de riscos.

El València no ha tingut rival durant els primers minuts, però després s'ha relaxat

El València ha sigut una allau durant els primers minuts del primer quart. Amb un Tenerife molt tou, que no ha forçat ni una sola falta en molts minuts, jugadors com Sastre s'han unflat a encistellar. En pocs minuts s’ha arribat a un 15-4. A la fi del primer quart, un 25-13. Però a partir d'ací ha canviat l'escenari. Els de Txus Vidorreta han millorat en defensa, han complicat les coses als alers valencianistes i, també cal dir-ho, l'equip local s'ha relaxat moltíssim. Aquest era el perill i el marcador començava a esglaiar l'afició: 37-34 a la fi de la primera part. Dos jugadors groguets –l'uniforme de l'Ibersostar– han destacat: Gillet, un autèntic malson per al València, i el base San Miguel. Tretze punts portava Gillet i ningú no semblava capaç d'aturar-lo.

Al tercer quart s'ha decidit la sort del partit. Els de Vidorreta han fet dubtar el València durant els dos primers minuts i la Fonteta ha començat a preocupar-se. El Tenerife, fins i tot, s'ha avançat al marcador en algun moment. Però la reacció ha sigut immediata. La defensa taronja s'ha ordenat, però la reacció local ha vingut de la mà d'un atac elèctric.

Matt i Will Thomas, i San Emeterio, els tres homes que s’han de destacar

Tres homes cal destacar. Tots han superat la desena de punts: Matt Thomas, Will Thomas i San Emeterio. El primer ha començat a fer cistelles de tres punts i ha desmoralitzat el rival quan les coses no anaven bé. També s'ha internat moltíssimes voltes entre la defensa rival; el segon ha donat set assistències i ha imposat la seua fortalesa física. I San Emeterio se n'ha anat dels seus marcatges amb la força i l'ímpetu que el caracteritzen. En les cistelles de tres punts, fonamentals per a guanyar i aconseguir un marcador tan notable, s’ha assolit quasi un setanta per cent d'encert. Nova victòria i l'equip endavant.