Espanya, campiona del món en imposar-se a l'Argentina per 75-95

Ricky Rubio, millor jugador del torneig, de la final i en el quintet ideal.

Espanya, campiona del món per segona vegada en la història
Espanya, campiona del món per segona vegada en la història / Juan Carlos Hidalgo (EFE)

Espanya ha guanyat per segona vegada en la història el Mundial de Bàsquet. Si en el 2006, al Japó, s'imposava a Grècia, en aquesta ocasió s'ha desfet de l'Argentina en la final. Els de Scariolo han eixit conscienciats de la importància de començar amb el marcador a favor i s'han posat amb un 2-7. A poc a poc, els sud-americans han intentat entrar en el partit, espentats per un Brussino que ha aconseguit 8 punts consecutius.

Però Espanya ha tornat a deixar clar que ha arribat tan lluny gràcies al joc col·lectiu i amb una defensa seriosa i un atac sense fissures ha començat a marcar les diferències. A l'inici del segon quart, 17 punts separaven ja els dos equips. L'actuació de Ribas i Llull, que han frenat els dos jugadors més incisius del conjunt de l'Argentina, Campazzo i Laprovittola, sumats als triples impossibles del sempre efectiu Rudy Fernández i la força del major dels Hernangómez, Willy, han permés als espanyols anar-se'n al descans amb un 31-43.

Ricky, en el quintet del Mundial i MVP

En el segon temps, els de Scariolo han començat a marcar el camí, dirigits per un magistral Ricky. El base del Masnou, triat en el quintet ideal i designat millor jugador del mundial, certificava el títol, amb 20 punts i 7 rebots. Marc Gasol, també entrava en el millor quintet gràcies a la seua aportació al llarg de tot el campionat.

La defensa, fonamental

Els 33 rebots defensius i els 11 ofensius que han recuperat els jugadors espanyols han deixat sense opcions els rivals davall les cistelles. Deck era l'únic que ha cregut en una remuntada, que ja semblava inassolible, amb una aportació de 15 punts en l'últim quart. Però Espanya no s'ha deixat enganyar pels impulsos del rival i ha mostrat la seua ambició amb el 75-95 final.

Ningú se n'ha recordat de Pau Gasol, Ibaka i companyia, perquè aquests jugadors s'han guanyat per mèrits propis el títol de campions del món.