• Espanya i l'Argentina es juguen la final del Mundial de la Xina

  Esports Bàsquet | 13/09/2019 17:28
  À Punt Esports

  Claver celebra el triomf d'Espanya

  Espanya s'enfrontarà a l'Argentina per a coronar-se com la millor selecció del mon. Diumenge, a les dues del migdia, será la gran final del Mundial de la Xina i el moment en què els de Scariolo podran repetir la gesta del 2008. 

  Després d'avançar-se en el marcador, Espanya ha anat per darrere fins als dos últims quarts, i en la primera pròrroga. El major potencial rebotejador de l’equip australià ha fet molt de mal a l’equip espanyol, ja que els rebots ofensius els han donat segones i terceres opcions de llançament. Espanya ha hagut de remuntar fins a 11 punts de desavantatge gràcies en part al paper del base dels San Antonio Spurs, Patty Mills, que ha triturat la cistella espanyola amb 34 punts. 

  Però l’equip espanyol ha cregut sempre en les seues possibilitats i a base de coratge, persistència i amb els consells encertats i en fred des de la banqueta de Scariolo ens els moments clau, ha arribat amb opcions al final del partit. Un partit on cal destacar la figura de Marc Gasol, que ha sigut el líder quan més falta feia, ha espentat l’equip espanyol, ha fet cistella en els moments decisius del duel, 33 punts, i a més l'han nomenat millor jugador del partit. 

  Ricky Rubio també ha sigut decisiu amb 19 punts, i ha dut la direcció juntament amb Sergi Llull, que n'ha fet 17. La defensa de Rudy, Llull i el valencià Claver han sigut també clau en les pròrrogues.  Amb temprança després de molta agonia, Espanya s'ha avançat en el marcador en la segona pròrroga i ha guanyat amb autoritat un partit per a lluitar per la medalla d’or i, 13 anys després del Japó, tornar a somiar per a tocar el cel a Àsia.

  L'altre finalista, l'Argentina, no ha tingut massa problemes per a desfer-se de França. Amb un  clarissim 80-66, els de Sergio Hernández no han donat opció els francesos. Scola, amb 28 punts, ha sigut el millor de l'esquadra argentina.