• Espanya passa per damunt de Sèrbia (81-69)

  Esports Bàsquet | 08/09/2019 22:25
  Mònica Arnau
  Els jugadors de la selecció celebren la victòia contra Sèrbia / Made Nagi (EFE/EPA)

  Els jugadors de la selecció celebren la victòia contra Sèrbia / Made Nagi (EFE/EPA)

  La millor Espanya del Mundial ha derrotat una Sèrbia plagada d'estreles NBA amb contundència gràcies a un immens treball coral. El millor home de la selecció, de nou, el valencià Víctor Claver, amb 14 punts i 24 de valoració.

  Oriola estrenava el marcador per a Espanya, però de seguida el talent serbi feia acte de presència de la mà de Bogdanovic. Els de Djordjevic disfrutaren del primer avantatge i semblava que els serbis ja tenien en partit encarrilat. Fins que la defensa espanyola es va començar a aplicar i el guió del partit es va capgirar. Amb un Víctor Claver colossal en defensa i els triples de Llull i Rudy Fernández, els de Scariolo es van desmarcar per a arribar al descans amb un avantatge de 9 punts (45-37).

  En la represa, la defensa espanyola va desficiar del tot els serbis. Gasol feia Jokic perdre els nervis, l’estrela dels Nuggets, i provocava la seua expulsió. La selecció aconseguia una renda de 21 punts i només l'orgull i l’encert de Bogdanovic feien minvar la diferència. I quan semblava que Sèrbia podia acostar-se en el marcador, Claver va reivindicar el seu paper en la selecció. El valencià va ser el millor del partit, amb 14 punts, 24 de valoració i tot un recital en rebots i recuperacions.

  Espanya ja està en quarts i dimarts jugarà contra Polònia el pas a semifinals. En classificar-se primera de grup, a més, la selecció s’estalviaria trobar els Estats Units en cas de guanyar.