Espanya perd contra Israel malgrat la brillant actuació de Colom (95-87)

La selecció paga un desastrós tercer quart i es veu obligada a guanyar a Romania per a classificar-se per a l’Eurobasket.

Quino Colom condueix el baló davant l’oposició de Golan Gutt i Idan Zalmanson
Quino Colom condueix el baló davant l’oposició de Golan Gutt i Idan Zalmanson / Miguel Ángel Polo (Efe)

La selecció espanyola pretenia sumar la segona victòria en el classificatori per a l’Eurobasket del 2022 que garantira la seua presència en la competició, però els israelians, que són líders del grup i que compten els partits per triomfs, han aigualit les pretensions de la roja i s'han imposat per 95-87 a la Fonteta. Un tercer quart desastrós del combinat nacional ha malbaratat les opcions que els de Scariolo havien aconseguit, avançant-se en el marcador fins a díhuit punts.

En el primer quart Espanya ha exhibit un bon bàsquet (21-27). L’eixida de Quino Colom, que ha aprofitat els minuts per a reivindicar-se mostrant-se molt agressiu de cara a l'anella, ha sigut decisiva per a dominar el partit. La diferència entre els dos equips s’ha ampliat en el segon període: fins a díhuit punts de diferència han arribat a tindre els de Scariolo. Amb un joc fluid, la selecció dominava el rebot, demostrava una defensa en zona sòlida i encert des dels tres punts. Així, s'ha arribat al descans amb un ampli marcador favorable als espanyols i moltes bones sensacions (36-52).

En la segona part, dos triples seguits dels israelians han encés les alarmes i han forçat Scariolo a demanar temps mort per a reconduir l’estratègia. Però l’encert exterior dels visitants ha continuat amb altres dos triples convertits: quatre triples en quatre atacs que deixaven en evidència la defensa roja. I l’exhibició ha continuat fins a arribar a posar-se per davant amb un demolidor parcial de 24-6 favorable als israelians. L’entrada de Quino Colom ha tornat a ser clau. L’equip ha guanyat confiança i ha aturat l’allau israeliana per a arribar a l’últim quart amb cinc punts d’avantatge i totes les opcions obertes (67-72).

A cara o creu, el darrer i decisiu quart ha començat amb alternatives per als dos equips. Els israelians s’han aprofitat de les errades i el nerviosisme de la roja i s'han posat per davant amb avantatges que s’han anat ampliant a mesura que el temps s’esgotava. Quan faltava un minut, es distanciaven de sis arredonint un segon temps espectacular, i encara han ampliat més la diferència fins al 95-87 final. Dilluns els espera Romania, amb l'obligació de guanyar.