L'HLA Alacant perd la imbatibilitat i el Tau Castelló suma la cinquena victòria

Els de Pedro Rivero s'han vist superats pel Granada (67-70) i els de Toni Ten han passat per damunt de l'Osca (91-69).

Harrison Cleary fa un llançament a cistella
Harrison Cleary fa un llançament a cistella / @TAUcastello

Han hagut de passar set jornades en la Lliga Leb Or perquè l'HLA Alacant perda el primer partit en la competició. L'equip entrenat per Pedro Rivero ha caigut contra el Granada (67-70), l'altre equip que només ha perdut un partit, juntament amb els alacantins i al Tau Castelló, que ha vençut de manera clara l'Osca (91-69).

L'HLA Alacant ha eixit al partit concentrat i quan s'havien consumit cinc minuts de joc manava en el marcador 9-4, però els granadins han reaccionat i s'han avançat al final del primer quart (17-20). Els visitants han estirat el bon moment de joc en el segon període i han aconseguit anar-se'n al descans amb una renda encara superior (31-38).

Tot i el bon joc dels andalusos, l'equip de Pedro Rivero no ha abaixat mai els braços i un bon tercer quart els ha permés arribar als últims deu minuts amb opcions de capgirar el marcador (52-54). Després de tant d'esforç, l'Alacant ha arribat a empatar a 58 quan faltaven tres minuts. Però el ben cert és que mai ha arribat a posar-se per davant i el Granada ha sabut gestionar millor les últimes possessions, per a acabar emportant-se el partit (67-70). Justin Pitts (18 punts i 3 assistències) i José Miguel Urtasun (15 punts, 5 rebots i 4 assistències) han sigut els millors dels locals.

Victòria contundent del Tau Castelló

El Tau Castelló continua amb la bona dinàmica de la temporada i ha sumat la cinquena victòria en sis partits, després de superar amb facilitat l'Osca (91-69). Però, tot i la gran diferència final en el marcador, el partit no s'ha decidit fins ben entrada la segona part.

Els de Toni Ten han eixit molt endollats al duel i han aconseguit un parcial de 9-0 d'eixida, però la reacció dels visitants ha deixat l'electrònic en un ajustat 14-13 al final del primer període. En els següents deu minuts, els de la Plana han millorat l'encert de cara a la cistella i han aconseguit materialitzar fins a huit triples, per a un total de 34 punts. Això li ha permés arribar al descans amb una renda de set punts (48-41).

En la represa el Tau ha continuat amb un ritme anotador alt, però la millora en defensa, que ha deixat l'Osca en només 16 punts, ha permés els locals trencar el partit i deixar la diferència en 20 punts al final del tercer quart (77-57). L'últim període no ha tingut massa història i el duel ha conclòs amb un clar 91-69. Adala Moto, amb 14 punts i 8 rebots, Óscar Alvarado, amb 9 punts i 5 assistències, i Duje Dukan, amb 17 punts i 4 rebots, han sigut els més destacats dels de la Plana.

La pròxima setmana el Tau tindrà doble cita: dimecres jugarà el partit ajornat de la sisena jornada contra el Lleida al Ciutat de Castelló i dissabte visitarà la sempre complicada pista de l'Almansa. Si guanya el partit de dimecres, empatarà en el primer lloc de la classificació amb l'HLA Alacant i el Granada.