L’HLA Alacant atropella l'Oviedo (90-54) i el Tau Castelló cau a Valladolid (87-79)

Els de Pedro Rivero van fer un partit seriós i els de Toni Ten arribaren vius a l'últim quart però no van poder pegar-li la volta al marcador.

Pedro Llompart inicia una acció per al Lucentum
Pedro Llompart inicia una acció per al Lucentum / HLA Alacant

Una de freda i una de calenta per als equips valencians de la LEB Or. Mentre que l'HLA Alacant va mostrar el seu joc alegre i elèctric al Pedro Ferrándiz per a passar per damunt de l'Oviedo, el TAU Castelló va competir fins al final a la pista del líder sense obtindre recompensa al seu esforç.

Quant a l'HLA Alacant, des del primer quart l'equip alacantí va posar la directa. No va dubtar en cap moment com afrontar el partit. Bamba Fall, Patrick Onwenu i una gran defensa atorgaren un parcial inicial de 14 a 4. Fins al descans (35-26) van saber administrar la diferència en el marcador i van evitar que el conjunt asturià poguera somiar amb discutir el mandat del partit. En el tercer quart, les diferències es van estirar encara un poc més i es va superar la tanca psicològica dels deu punts (59-44). Llompart, en un paper estel·lar, mostrava el seu rol de referent amb un recital en els tirs de tres.

L'últim quart va ser un recital de defensa i anotació. Fins i tot els menys habituals van entrar en les rotacions finals per tal d'unir-se a la festa. La segona unitat de l'HLA Alacant va ampliar l'avantatge fins als 37 punts, la màxima del partit favorable als del Pedro Ferrándiz, fins que van deixar el marcador en 90-54.

Per la seua banda, el TAU Castelló va jugar un gran partit a la pista del líder de la LEB Or. El Carramimbre Valladolid està intractable al Pisuerga. Tot i això, els castellonencs sempre van estar a tir de pedra del seu contrincant. Els de Toni Ten van véncer en el primer quart (20-21). Ara bé, durant el segon capítol van perdre el fil argumental i van donar vida al conjunt dirigit per Hugo López (45-33).

En la part final de l'enfrontament, el TAU Castelló va intentar reduir les distàncies, però tot i que l'americà Wade-Chatman (20 punts) va liderar l'equip, la remuntada es va fer impossible (87-79). El global de quatre victòries i cinc derrotes els deixa en la zona tranquil·la de la classificació.