Matt Thomas lidera la victòria del València Basket contra el Joventut (93-80)

El nord-americà encarrila els seus des del perímetre en un tercer quart memorable.

El València Basket ja és quart en la classificació de l’ACB
El València Basket ja és quart en la classificació de l’ACB / Efe

L’esforç realitzat en l’Eurocup no passa factura al València Basket, que està en un dels millors moments de la temporada. El Joventut ha dominat el partit fins al descans, però després de la represa ha aparegut en escena Matt Thomas. El nord-americà ha fet del perímetre el seu hàbitat natural. Més enllà del 6,75 m ha possibilitat la remuntada a la Fonteta, que ha gaudit d’un equip que ha recorregut al sacrifici en defensa i la convicció en atac. Thomas ha fet 27 punts a la cistella, amb un espectacular 7 a 9 en triples. El cércol li semblava una piscina.

Si durant els dos primers quarts, els de Badalona han imposat la seua llei (41-47), el tercer ha sigut la clau del partit perquè el València Basket fera la volta al duel. Ponsarnau ha llegit la lliçó als deixebles que han reaccionat a temps per tal de no perdre. Només en aquest període, l’equip taronja ha anotat 32 punts, i ha deixat només amb 12 els verd-i-negres.

Amb la victòria per 93-80, el València Basket fa un pas important en la classificació. De fet, el Joventut estava davant fins a aquesta jornada. El triomf suposa, a més, avançar La Penya. Ara, els de Jaume Ponsarnau són quarts, empatats amb l’Unicaja, i amb un balanç de 16 victòries i 9 derrotes.