Mirotic amarga l'Eurolliga al València Basket

El montenegrí no ha fallat i ha dut els blaugranes a la victòria. Una lliçó de cara a la Copa del Rei.

Abalde en un moment del partit
Abalde en un moment del partit / Efe
06 de febrer 2020 - 00:23

La victòria se li ha escapat en l'últim sospir al València Basket. Un partit on els taronja han dominat al llarg dels tres primers quarts, però que els blaugranes han capgirat gràcies a la inspiració de Mirotic. El gran treball de tot l'equip s'ha diluït en els últims minuts, passant-se del 66 a 53 que ha finalitzat el tercer quart al definitiu 76-77.

Des del primer segon el València Basket ha plantejat un partit molt sòlid, amb una defensa seriosa i efectivitat ofensiva. Els primers minuts de Dubjlevic han sigut estel·lars i han llançat l'equip a un parcial de més 7 punts amb el 17 a 10. El Barça funcionava a ratxes confiant en la inspiració de Mirotic. Així, el primer quart ha finalitzat amb 21 a 18.

Dos triples seguits guanyant el rebot ofensiu deixaven el Barça tocat a l'inici del segon quart. El València Basket ha estat dominant d'11 punts en tres ocasions, però altra vegada els blaugranes reaccionaven gràcies a l'encert de Mirotic. Un parcial de 0 a 10 deixava el marcador en 36 a 35. El València Basket respirava quan el montenegrí estava controlat. Els de Ponsarnau ho han aconseguit en els últims minuts del segon quart i el partit ha arribat al seu equador amb el parcial de 43 a 37.

Per joc era un marcador enganyós i els taronja s'han encarregat de tornar a obrir bretxa. Dubjlevic s'ha fet l'amo en la pintura i a la festa s'ha afegit San Emeterio amb tres triples seguits. Tornava a manar el València Basket, 58-42. El de sempre, Mirotic amb 2 1, s'encarregava de retallar distàncies, 58-51. Era el treball d'equip contra les individualitats.

A l'últim quart s'ha arribat amb 66-53 i ahí el Barça ha posat una marxa més, amb una defensa asfixiant i, en atac, el de sempre: Mirotic, acompanyat ara per Heurtel. La Fonteta ha pressionat, el València Basket ha lluitat, però la gestió de les últimes possessions han sentenciat la victòria taronja i Mirotic ha acabat de rematar amb el definitiu 76-77. Els de Jaume Ponsarnau ja saben que es trobaran en la pròxima Copa del Rei, on tornaran a creuar-se amb els dos equips.